1.7 C
Tuzla
23.04.2024.

Dom naroda PSBiH sutra o Izvještaju Zajedničke komisije za usaglašavanje budžeta

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na hitnoj sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Predstavnički dom državnog parlamenta jučer je usvojio izvještaj Zajedničke komisije koja je usaglasila tekst Zakona o budžetu, koji su Predstavnički dom i Dom naroda ranije usvojili sa različitim amandmanima.

Komisija je utvrdila tekst koji je usvojen u Domu naroda. Prema usaglašenom tekstu, budžet je u obliku kako ga je Predsjedništvu BiH, kao ovlaštenom predlagaču, dostavilo Vijeće ministara BiH.

Dakle, u budžet nije ugrađen amandman koje je usvojio Predstavnički dom, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojom je najviše pogođen Unsko-sanski kanton.

Također, dio budžeta nije ni izmjena teksta koju je usvojilo Predsjedništvo BiH, u dijelu koji se odnosi na Parlamentarnu skupštinu BiH – Kapitalni izdaci, gdje se predloženi iznos umanjuje za 754.000 KM.

Na dnevnom redu sjednice Doma naroda je i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora.

(RTV Slon/Fena)

Vezane vijesti

TUZLA