Dom za starija lica “Zlatne godine” u Tuzli nudi najbolje usluge za osobe treće životne dobi

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

PU Dom za starija lica ”Zlatne godine” Tuzla je privatna ustanova socijalne zaštite koja osobama treće životne dobi pruža usluge smještaja, ishrane, 24h nadzora i zdravstvene njege i usluge socijalne zaštite.

Dom se nalazi u pitomom krajoliku Tuzle, dovoljno daleko od gradske vreve, a dovoljno blizu svih ustanova i sadržaja bitnih za naše korisnike i rad našeg doma.

Prednost doma, pored navedenih usluga, je uređena bašta sa mnogo zelenila, cvijeća, stabala voća, fontanom i stazom za šetanje te kao takva je veoma ugodna za boravak na otvorenom.

“Vođeni empatijom prema osobama treće životne dobi nastojimo pružiti usluge kojima ćemo poboljšati njihovo socijalno i psiho fizičko zdravlje. U tom procesu naš stručni kadar iz oblasti socijalne zaštite, zdravstvene njege, prehrane i higijene primjenjuje znanja i vještine stečene učenjem, radom i iskustvima kako bi naše usluge uvijek bile na vrhunskom nivou. U ponudi imamo 15 dvokrevetnih soba koje su bogato i moderno opremljene sa hotelskim ili bolničkim krevetima u zavisnosti od potrebe odnosno zdravstvenog stanja korisnika. Također naš dom posjeduje recepciju, trpezariju, dva dnevna boravka, kuhinju te sve prateće prostorije potrebne za zadovoljenje životnih potreba i funkcija naših korisnika. Posjedujemo vrhunske uslove za brigu o osobama treće životne dobi i cilj nam je da se naši korisnici u porodičnoj atmosferi osjećaju ugodno i sigurno. Svako od nas naziva godine u kojima mu je najljepše ”zlatnim godinama”. Treća životna dob jesu najzrelije godine koje uz pruženu ruku i osmijeh mogu postati i ”Zlatne godine”. Dajte nam Vaše povjerenje mi ćemo Vaše godine učiniti najljepšim zlatnim godinama” – poručili su iz Doma.

Detaljne informacije o uslugama i uslovima smještaja u dom možete dobiti na brojeve telefona 035 268 356, 061 407 802, 062 967 222, putem e-maila [email protected] ili na facebook stranici.

Mersed Mandžukić, dipl.scr., rukovodilac Ustanove