18 C
Tuzla
16.06.2024.

Druga grupa bh. privrednika otputovala na EXPO Dubai

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić ispratio je na sajam EXPO Dubai drugu grupu bosanskohercegovačkih privrednika, koju čine predstavnici 17 kompanija iz oblasti obrade i proizvodnje od tekstila, gradnje, projektovanja, dekorativnih uređenja, arhitekture i ostalih industrija.

Ministar Delić izrazio je zadovoljstvo što naši predstavnici prepoznaju mogućnosti izložbe kakva je EXPO i zahvalio privrednicima što će predstavljajući svoje kompanije predstaviti i Kanton, ali i državu Bosnu i Hercegovinu. Istaknuo je da su im Ministarstvo privrede i tim EXPO 2020 BiH na raspolaganju za sve što budu smatrali da im može biti od koristi – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Drugu biznis delegaciju BiH predstavljaju kompanije iz Sarajeva, Bugojna, Srebrenika, Posušja, Banja Luke i Tešnja.

Ova delegacija privrednika tokom boravka na EXPO 2020 Dubai imat će jedinstvenu priliku za povezivanje i ostvarivanje novih poslovnih kontakata s privrednicima Mađarske i Srbije na događajima koji će biti organizirani na paviljonima ovih zemalja.

Također, na paviljonu Bosne i Hercegovine u četvrtak, 3. februara, biti će organizirani networking susreti za naše privrednike. Prisustvo na ovom događaju potvrdili su predstavnici poslovnih zajednica iz nekoliko zemalja među kojima su Estonija, Meksiko, Malezija, Srbija, Mađarska i Slovenija, a očekuje se da će se ovom susretu odazvati i druge zemlje iz distrikta mogućnosti, mobilnosti i održivosti.

Dan kasnije planiran je i susret bh. privrednika s predstavnicima Privredne komore Ajmana iz Ujednijenih Arapskih Emirata. Uime Vlade Kantona Sarajevo ovom susretu prisustvovat će ministar kulture i sporta Samir Avdić, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

TUZLA