15 C
Tuzla
13.06.2024.

Društvo novinara BiH dodjeljuje nagrade “Novinar godine 2020.”

Društvo novinara BiH povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija organizira tradicionalnu dodjelu godišnje nagrade “Novinar godine 2020”.

Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija: godišnja nagrada u kategoriji pisanih medija, godišnja nagrada u kategoriji radijskog novinarstva, godišnja nagrada u kategoriji televizijskog novinarstva, godišnje priznanje u kategoriji “Nagrada za životno djelo” i godišnja nagrada “Novinar godine”.

Prošle godine zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 nije održana dodjela “Novinar godine 2019.”

Iz Društva novinara saopćavaju da je, iako je epidemiološka situacija i dalje složena, odlučeno da ovogodišnja manifestacija bude održana 3. maja, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Tu odluku Upravni odbor donio je s ciljem da se tradicija Društva nastavi te da novinari dobiju priliku da nagrade najbolje u struci i na taj način im odaju javno priznanje.

Pri tome je, kako se navodi u saopćenju, ocijenjeno da novinarska profesija kao i cehovska organizacija, uz samoprijegorni rad pojedinaca i redakcija u eri pandemije korona virusa, bude primjer sveukupnoj javnosti u Bosni i Hercegovini, da život unatoč svim trenutnim teškoćama, ne smije stati.

U skladu s odlukom Upravnog odbora Društvo novinara BiH poziva redakcije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, novinare pojedince, kao i slobodne novinare, da pošalju prijedloge, odnosno nominiraju kandidate za navedene godišnje nagrade.

Prijedlozi se mogu slati poštom na adresu: Društvo novinara Bosne i Hercegovine, Pruščakova 8, 71 000 Sarajevo, ili na e- mail [email protected], do 18. aprila, saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Vezane vijesti

TUZLA