5 C
Tuzla
02.10.2023.

Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza

Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, dok je kolovoz u nižim predjelima mokar. Zbog niskih temperatura, na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice.

Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama i apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO