18 C
Tuzla
15.04.2024.

Dva mladića u Tuzli uhapšena zbog pokušaja ubistva

Danas su policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, nakon poduzetih operativnih mjera na rasvjetljavanju događaja od 07.07.2020.godine, (kojom prilikom je fizički napadnuta jedna osoba, te su joj nanesene povrede konstatovane na UKC Tuzla), Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj predali E.M., rođen 1992. godine i A.M., rođen 1990.godine, oba nastanjena na području Grada Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Ubistvo iz člana 166. stav 2. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH (ubistvo u pokušaju).

Takođe, službenici OKP PU Tuzla su, provjeravajći navode prijave koja se odnosi na snimak na društvenoj mreži Facebook, a na kojem se vidi muška osoba koja fizički zlostavlja psa, došli do saznanja da se najvjerovatnije radi o E.M., te utvrdili da se pas može dovesti u vezu sa krivičnim djelom Teška krađa, počinjenim na području Grada Tuzla. Radeći dalje na rasvjetljavanju navedenog događaja, pronađeni su otuđeni predmeti, te su vraćeni vlasniku, kao i pas koji je pronađen neprovrijeđen.

Policijski službenici nastavljaju sa dokumentovanjem navedenog događaja, te će u narednom periodu prema Kantonalnom tužilaštvu biti upućen adekvatan Izvještaj.

“Dvije osobe predate su danas postupajućem tužiocu. Protiv njih je donesena naredba o provođenju istrage za krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama u pokušaju. Ujutru će biti stavljen prijedlog za odredjivanje pritvora za obojicu. Oštećenog, koji je bio s njima u društvu su vezali i duže ga držali vezanog, te mu zadali više udaraca u glavu. Radi se o dogadjaju od 7. jula, te su napadači jučer identifikovani. Radi se o licima od ranije poznatim po konzumiranju narkotika” – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Vezane vijesti

TUZLA