7 C
Tuzla
13.04.2024.

Edis Smajić napušta Slobodu, u potrazi za novim izazovima u karijeri

Nakon niza godina provedenih u crveno crnom dresu, Edis Smajić je od danas slobodan fudbaler. Svoju karijeru je počeo u najmlađim selekcijama Fudbalskog kluba Sloboda i od tada, 2012. godine i pionirske selekcije, do danas je odigrao 145 utakmica i postigao ukupno 51 gol.

Nastupajući za Slobodu uspio se izboriti za pozive selektora omladinskih reprezentacija. Debitovao je kod selektora Zorana Erbeza u U15 reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Odigrao je dvije utakmice i postigao je tri gola. Kasnije su ga u reprezentativne selekcije pozivali Sakib Malkočević, Toni Karačić, a posljednji poziv je dobio od selektora Vinka Marinovića za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Odigrao je ukupno 26 utakmica i postigao je ukupno 9 golova.

Tokom razgovora, osjetila se zasićenost i klub nije želio stojati na putu u razvoju fudbalera koji se niz godina borio za Slobodu, te je na kraju, kao najbolje rješenje za fudbalera i klub, dogovoren sporazumni raskid saradnje na način da su klub i igrač izašli jedno drugom u susret pri čemu klub neće stajati na putu za sljedeći transfer koji će biti najvjerovatnije u inostranstvu. Bio je član generacije koja je nastupala za Slobodu, na stotu godišnjicu kluba, a protiv Dinama iz Zagreba, na proslavi jubileja upisao se u listu strijelaca.

Na svemu prikazanom se zahvaljujemo Edisu Smajiću i želimo mu sreću u nastavku njegove karijere, stoji u saopćenju iz FK Sloboda.

Vezane vijesti

TUZLA