27 C
Tuzla
18.07.2024.

Edukacija za najmlađe: Uskoro počinju sa radom “Osmijehovi kutci”

Organizacija za djecu i mlade “Osmijeh za osmijeh” svoj rad temelji na principima demokratije, tolerancije i jednakopravnosti, a inspiraciju za rad sa
djecom pronalazi u UN konvenciji o dječijim pravima, te zakonu o mladima FBiH.
“Osmijeh za osmijeh” kroz program za djecu i mlade kontinuirano radi na osnaživanju istih, te im pruža mogućnost da kroz realne životne situacije jačaju svoje kapacitete i učestvuju aktivno u kreiranju svog okruženja.
Organizacija za djecu i mlade “Osmijeh za osmijeh” okuplja dvadesetak mladih ljudi sa područja tuzlanskog kantona. Radi se o mladim volonterima, ambicioznim i perspektivnim ljudima, koji su istinski omladinski lideri u svojoj zajednici, i koji nastoje prenijeti svoja pozitivna znanja i iskustva na mlađe, te će upravo oni biti ti koji će implementirati aktivnosti za rad sa djecom.

Ove godine, organizacija se vraća sa novom aktivnošću “Osmijehovi kutci”.
O čemu se zapravo radi?
Možete li zamisliti prostor u kojem bi vaše dijete, kroz rad u timu, razvijalo svoje komunikacijske, prezentacijske i liderske vještine, a sve to kroz igru i zabavu sa svojim vršnjacima? Možda vam se čini nemoguće, ali upravo takav sadržaj nude “osmijehovi kutci”.
Kroz naš program rada, djeca će imati priliku da kroz neformalnu edukaciju, nauče iskazati svoje mišljenje, ali i uvažiti mišljenja drugih. Dobit će priliku naučiti kako da prepoznaju i rješavaju probleme. Na njima zanimljiv I kreativan način ćemo im predstaviti šta su i koja su to dječija prava, ali i obaveze. Kroz pažljivo osmišljene
aktivnosti ćemo im objasniti pojam demokratije i demokratskog procesa, jer smatramo da djeca od mlađih dana moraju naučiti da je njihovo mišljenje važno i jednako bitno kao i mišljenje svih drugih.
Bitno je napomenuti da cijelu ovu priču i našu aktivnost “Osmijehovi kutci”, održava i Grad Tuzla, a ukoliko vaše dijete ima između 7 i 12 godina i ukoliko bi voljeli da bude dio naših aktivnosti, prijavite se na linku ispod i vidimo se u subotu, 31.10.2020. Godine u 12 sati u prostoru za mlade.
Prostor za mlade se nalazi u prizemlju JU “centar za kulturu” (bivša JU “Dom mladih”); ulica Dragiše Trifkovića, broj 2, 75000 Tuzla

link za prijavu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkBWTtxliHoMY87d0iS35mE9rw7dYp2WoxIrWaYWG-9aODcg/viewform

*ističemo da radimo i djelujemo u skladu sa svim propisanim mjerama kriznih štabova.

Vezane vijesti

TUZLA