11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

EKI Poduzetnička akademija u saradnji sa EFSE Fondom dolazi u Tuzlu

Nakon uspješno realizirane prve „EKI Poduzetničke akademije u saradnji sa EFSE Fondom“ za poduzetnike/ce iz Sarajeva, Mikrokreditna fondacija EKI u saradnji s Akademijom za poduzetništvo Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE) i Fondacijom 787 od juna do novembra 2021. godine realizira drugu po redu Poduzetničku akademiju, ovaj put za osobe sa područja grada Tuzle i okolnih mjesta. Akademija je namijenjena mladima i ženama koji imaju poslovnu ideju ili su na samom početku svog poslovanja. Učešće za odabrane kandidate/kinje je besplatno.

Akademija će omogućiti učesnicima/ama da steknu relevantna poslovna znanja i vještine, da uspostave bogatu i raznoliku mrežu profesionalnih kontakata, te će dobiti stručnu podršku u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.

Učesnici Poduzetničke akademije će stoga, u periodu od mjeseca juna do mjeseca novembra, s pauzom tokom ljetnjeg perioda, pohađati kombinovane (online i uživo) treninge, putem kojih će dobiti odgovore na pitanja poput:

  • Kako poslovnu ideju ili hobi pretvoriti u uspješan biznis?
  • Kako razviti održivi poslovni model za svoju ideju?
  • Kako registrovati biznis i sprovesti proces fiskalizacije?
  • Koje su to računovodstveno-adminstrativne obaveze registrovanog biznisa?
  • Kako upravljati finansijama i bez prethodnog znanja?
  • Kako odrediti cijenu za usluge/proizvode i kako iste efikasno prodavati?
  • Kako efikasno koristiti različite kanale promocije u poslovne svrhe?
  • Kako uspješno komunicirati, pregovarati i umrežavati se sa poslovnim akterima? itd.

Osim učešća u radionicama, učesnicima/ama će biti dodijeljeni/e mentori/ce, imat će stručnu podršku prilikom ispunjavanja samostalnih poslovnih zadataka, te će putem pitch takmičenja dobiti priliku za finansiranje svoje ideje iz nagradnog fonda. Kroz EKI-EFSE nagradni fond, osigurana su sredstva u iznosu od 10.000 KM za najuspješnije učesnike/ce programa.

Ukoliko ste iz Tuzle i želite postati dijelom „EKI Poduzetničke akademije u saradnji sa EFSE Fondom“, potrebno je da popunite aplikacioni formular najkasnije do 30.05.2021. godine do kraja dana.

Prijavu možete poslati na stranici: https://bit.ly/2RND0ZV

NB: Prisustvo na svim treninzima u sklopu Poduzetničke akademije kao i na završnom događaju je obavezno.

* EFSE Entrepreneurship Academy (Akademija za poduzetništvo), inicijativa EFSE Development Facility, obuhvata niz programa za podršku startup-ovima u cijelom EFSE ciljnom regionu. Radeći zajedno sa lokalnim organizacijama koje pokreću projekte inkubacije i akceleracije, Akademija za poduzetništvo pruža poduzetnicima i njihovim novim biznisima usmjeravanje, resurse, mentorstvo i mogućnosti umrežavanja, sto povećava šansu da dobiju finansijsku podršku i druga sredstva neophodna za pretvaranje dobrih ideja u uspješna poduzeća. Na ovaj način, Akademija za poduzetništvo i njeni partneri pomažu u stvaranju okruženja u kojem poduzetnici mogu uspjeti – podstičući duh EFSE-a kao “Fond za poduzetništvo”.

* EKI je jedna od vodećih mikrokreditnih institucija u BiH i trenutno opslužuju preko 41.000 klijenata koji koriste više od 177 miliona konvertibilnih maraka kredita. EKI od samog početka ima odgovoran pristup poslovanju, a sve u cilju pravovremene usluge klijentima, kako bi postavila čvrste temelje koji će obezbijediti kontinuirano i kvalitetno poslovanje u budućnosti.

*Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 je neprofitna organizacije čiji je rad usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena i mladih kroz poticanje poduzetništva, te podržavanje njihovog profesionalnog rasta i razvoja. Aktivnosti Fondacije 787 uključuju obrazovanje, informisanje, umrežavanje, pružanje usluga poslovnog razvoja, te zagovaranje za bolji položaj žena i mladih u bh. društvu.

Vezane vijesti

TUZLA