-1 C
Tuzla
20.04.2024.

Eldin Huseinbegović:”Kada malo bolje pogledamo mjesta i ljude oko sebe, vidjet ćemo da je u BiH najbolje”

Priznat ću svima, oko moje, kad sve se tuge zbroje u Bosni je najbolje. Taktovima svoje numere „Oko moje“ poznati bh. kantautor i muzičar Eldin Huseinbegović započeo je svoje gostovanje u programu Slon radija, a u sklopu naše redovne rubrike „Biraj srcem, biraj BiH“ u sklopu koje promovišemo turističke potnecijale BiH, domaće umjetnike, ali i sve što je domaće.

Huseinbegović je poznat kao čovjek iz naroda i za narod, ali i kao jedan veliki patriota, koji često sa svojom porodicom obilazi bh. planine i izletišta i putem društvenih mreža promoviše iste. Kada smo ga pitali zašto bismo trebali ljetovati u BiH, odgovorio je:

“ Ponekad nas situacije na koje ne možemo uticati natjeraju da se okrenemo oko sebe i pogledamo one ljude koji su oko nas, pogledamo ona mjesta koja su oko nas i vidimo da koliko god mi mislili da je negdje drugo bolje. Ipak, naše je najbolje i najljepše, zato vas pozivam da volimo domaće, da slušamo domaće i  da kupujemo domaće, jer domaće je najbolje“, poručio je Huseinbegović.

Inače, Huseinbegović kroz svoje pjesme šalje jake emotivne poruke, ali i ukazuje na najveće probleme u bh. društvu . Kao čovjek koji ne krije da mu je porodica iznad svega, posljednjom numerom „Ako odeš“, ukazao je na problem odlaska mladih iz BiH,  kroz pjesmu je prenio posebnu emociju mladih koji odlaze iz BiH tragajući za boljim sutra, naročito trenutku kada se zbog boljeg sutra moraju rastati sa svojim roditeljima i porodicom. Numera koje je malo koga ostavila ravnodušnim. Uz Eldinove pjesme ćemo se još dugo družiti na frekvenciji Slon radija, a nadamo se da će naša rubrika „Biraj srcem, biraj BiH“ uticati na naše slušatelje i gledatelje i da ćemo u ovim teškim vremendima pandemije korona virusa svi shvatiti važnost i vrijednost domaćeg, ali i vrijednost jedni drugih.

Vezane vijesti

TUZLA