7.8 C
Tuzla
18.04.2024.

FARMA II projekt pokreće kampanju ‘Hrana gurmana’

Sweden/USAID FARMA II projekt pokrenuo je danas kampanju za informisanje javnosti pod nazivom “Hrana gurmana”.

Tokom sljedeća tri mjeseca kampanja će promovisati visokokvalitetne prehrambene proizvode iz cijele BiH, dok će prirodna kozmetika biti promovisana pod srodnim sloganom.

Kampanja će promovisati 120 malih biznisa, uključujući 100 poljoprivrednih proizvođača, delikatesnih trgovina i 10 restorana koji koriste domaće BH proizvode u svojoj kuhinji. To bi trebalo pomoći malim biznisima u BiH da se nose s posljedicama pandemije COVID-19 i prošire svoju bazu kupaca.

Pomenutom kampanjom Sweden/USAID FARMA II projekt želi skrenuti pažnju potrošača u Bosni i Hercegovini na neke od najboljih domaćih proizvođača i njihove proizvode. Cilj je povezati ljubitelje ukusne i zdrave hrane s najboljim proizvodima koje Bosna i Hercegovina može ponuditi, te trgovinama i restoranima koji ih nude.

Kampanja će biti vođena na društvenim mrežama i web stranici Sweden/USAID FARMA II projekta www.farmabih.ba.

U narednih nekoliko dana FARMA II projekt objaviti će javni poziv u kojem će pozvati sve bh. proizvođače koji ispunjavaju uslove da se pridruže kampanji.

Kampanja će koristiti sljedeće društvene medije: VIDEOVIDEOVIDEOVIDEO i VIDEO, najavljeno je iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

Vezane vijesti

TUZLA