10 C
Tuzla
30.05.2024.

FC Salines Tuzla City pred finale u Mostaru: Dat ćemo sve od sebe

U velikom finalu Premijer fustal lige BiH tuzlanski FC Salines Tuzla City sastaje sa FC Mostar SG Staklorad, a susret je na rasporedu 17. aprila od 18:00 sati u Mostaru.

Na današnjoj konferenciji za medije tuzlanski klub poručio je da će dati sve od sebe da odbrani prošlogodišnju titulu prvaka BiH.

Trener FC Salines Tuzla City , Predrag Rajić tvrdi da je cilj bio ući u finale play off-aa, a potom odbraniti titulu koju Mostarci silno žele vratiti.

– Nemojte misliti da se u jednoj sezoni napravi tim i slože kockice i da je to sada lako odbraniti titulu. Ne, nimalo neće biti lako. Jer oni toliko žele u svoj grad vratiti titulu prvaka BiH. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe da ovaj grad i klub predstavimo u najboljem svjetlu i da svi oni koji nas podržavaju, budu ponosni – poručio je Rajić.

Ekipa tuzlanskog kluba je spremna i željna pobjede ali protivnik nije bezazlen, stoga slijedi pravi sportski okršaj na terenu.

– Volio bih da ljubitelji futsala isprate ovo finale i da nam naši vjerni navijači budu vjetar u leđa, a mi ih nećemo razočarati. Pošto nema publike, mislim da domaći teren ne igra neku veliku ulogu. Mislim da su šanse i nama i njima pola-pola. Ko bude ušao spremniji u utakmicu i imao više želje za pobjedom, taj će i pobijediti – smatra Slobodan Rajčević, kapiten Salinesa.

S njim se slaže i Benjamin Avdić, jedan od igrača, koji je kazao je da protekla sezona nije počela najbolje za klub koji je izgubio nekoliko bodova. Međutim, ekipa se ubrzo vratila u formu sa nizom od 12 pobjeda.

– U finalu očekujem pobjedu. Ali tu su dvije podjednako dobre i kvalitetne ekipe. Mislim da će samo želja i volja tu pobijediti – ističe Avdić.

Iskustva sa mostarskom ekipom u UEFA Futsal premijer ligi ima Thiago Bolinha koji kaže da je to jaka ekipa ali i da vjeruje u svoj tim.

Smatra da je bitna prva utakmica u Mostaru jer u slučaju da pobijede, sve će, kako kaže, rješavati u Tuzli i velike su im šanse jer prva utkamica dosta odlučuje.

Vezane vijesti

TUZLA