5 C
Tuzla
08.12.2023.

/FOTO/ BH Telecom otvorio novu zgradu i darovao Brčake

Kompanija BH Telecom 5. septembra proslavila je svoj rođendan. Tim povodom, najveće preduzeće u oblasti telekomunikacija 2. septembra otvorilo je novu zgradu BH Telecoma – Direkcija Brčko.

Rođendansko slavlje još je veće kada se daruju korisnici usluga. Stoga su u BH Telecomu u Brčkom odlučili darivati nove, ali i dugogodišnje korisnike. Oni koji su  izvršili neku od usluga iz bogate ponude u Telecom centru Brčko imali su priliku učestvovati u ovoj septembarskoj radosti. Troje korisnika dobilo je zanimljiv dar, tv aparat, a za što su se pobrinuli vršilac dužnosti direktora BH Telecoma – Direkcija Brčko Mirza Drpljanin, šef Odjeljenja za podršku korisnicima Jasmin Jusufović i voditeljica Telecom centra Brčko Adnana Ramadani.

Ove vrijedne darove dobili su Edisa Mujkić, Damir Isaković i Amar Irfan Čačković.

”Ova zgrada ima 1.150 kvadrata, opremljena je najsavremenijom telekomunikacijskom opremom, danas smo dodijelili darove našim korisnicima. Dodijelili smo tri televizora, a odnosi se na prvih 200 korisnika koji su od dana otvaranja do danas uzeli neki od naših proizvoda, da li su platili račun i sl., uglavnom na sve se odnosilo koji su htjeli učestvovati u ovom darivanju”, navodi Mirza Drpljanin, v.d. direktora BH Telecom – Direkcija Brčko.

Dobitnici su uglavnom iznenađeni ali i obradovani. Darovi će im biti uručeni u narednim danima.

Iz BH Telecoma nastavaju svoje septembarske radosti, a u Direkciji Brčko izgradnju optičke mreže u ovom gradu.

”Radili smo veliki projekat, izgradnjom optičkih mreža dobili smo nove korisnike, ponosni smo na 600 novih korisnika, a isto tako radimo i bazne stanice gdje poboljšavamo našu GSM mrežu, naravno sa 4G tehnologijama, tako da svakodnevno dobijamo nove korisnike koji su zadovoljni našim uslugama”, ističe v.d. direktora Direkcije Brčko.

U narednom periodu planirano je projektovanje 15 novih optičkih mreža u užem jezgru Brčkog.

”Imamo još da završimo i dvije mreže koje su dogovorene, nadam se da bi ih mogli pustiti koncem ove godine, a najkasnije u prvom kvartalu naredne godine”, kaže Drpljanin.

Otvaranjem zgrade BH Telecoma Direkcija Brčko stvoreni su uslovi za pružanje svih usluga korisnicima kao u velikim gradovima naše zemlje. Ovaj objekat je po namjeni administrativni, uslužni i tehnološki. ”Dobre priče nastavljamo”, poruka je iz BH Telecoma – Direkcija Brčko.

Vezane vijesti

TUZLA