18.9 C
Tuzla
01.10.2023.

/FOTO/ Fudbaleri Slobode počeli pripreme, odigrat će tri kontrolne utakmice

Fudbaleri Slobode počeli su pripreme za proljetni dio sezone Premijer lige BiH. Trener je obavio prozivku, a među igračima nema Amara Beganovića, doskorašnjeg kapitena Slobode. Kao što je objavljeno prije nekoliko dana, raskinuo je ugovor sa crveno-crnima i sada je već igrač Nogometnog kluba Mura iz Slovenije. Većina ostalih igrača iz jesenjeg dijela sezone, počela je pripreme za nastavak prvenstva.

”Ove sezone neće nastupiti Eldar Hasanović kome je istekao ugovor i u potrazi je za inostranim angažmanom, kao i Amar Beganović koji je potpisao za Muru. Ostali igrači su tu s nama, na raspolaganju i nadam se da će dati puni doprinos u ostvarenju klupskih ciljeva”, ističe Mladen Žižović, šef Stručnog štaba FK Sloboda.

Prvi dio priprema Sloboda će odraditi u Tuzli, a već za 10-tak dana otputovat će u Medulin u Hrvatskoj gdje nastavljaju također desetodnevne pripreme, a onda se vraćaju na domaći teren. Tokom priprema, odigrat će tri kontrolne utakmice.

”Prva kontrolna utakmica bi trebala da bude 26. januara protiv ekipe Sim Bau, vidjet ćemo da li ćemo igrati u Tuzli ili ćemo otići na teren koji ima prirodnu travu, generalka je 19. februara protiv ekipe Radnika iz Bijeljine i 12. februara ćemo odigrati utakmicu u Gračanici protiv ekipe Bratstva. U ovoj polusezoni želimo da napravimo jedan mali iskorak što se tiče sportskih rezultata, iako nemamo pritiska od strane kluba, ali imamo jedan sportski pritisak unutar svlačionice, unutar navijača”, navodi Žižović.

Igrač Slobode Dženis Beganović kaže da imaju svoj cilj.

”To je da skupimo što je više moguće bodova, da damo svoj maksimum na svakom treningu, utakmici, to je što traži Stručni štab od nas i klub. Mi smo tu da damo svoj maksimum pa se nadam da ćemo uz dozu sreće imati dobre rezultate”, rekao je Beganović.

Uprava Kluba je optimistična kada je u pitanju domaće takmičenje. No, priželjkuju i teže nastupu van granica BiH.

”Nismo odustali od Evrope, iako zadnjih par kola nismo uspjeli osvojiti traženi broj bodova. Pojačat ćemo se u svakoj liniji po jednoj igrača, dovest ćemo dva mlađa perspektivna igrača  i tražimo dva prava starija iskusna igrača”, riječi su Nine Džambića, predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda.

Stručni štab i igrači obećavaju kvalitetan rad i dokazivanje na terenu u nastavku Premijer lige BiH. Žele također nova iskušenja, a trener vjeruje da će i mladi igrači koji dobiju priliku za igru, u proljetnom dijelu prvenstva pokazati svoj potencijal.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO