17.8 C
Tuzla
26.02.2024.

/FOTO/ Invazija ljubavi u Tuzli: Mladi obilaze starije, dijele poklone, čiste garaže…

ADRA BIH tradicionalno svake godine provodi projekat Invazija ljubavi čiji je cilj promovisanje mira i zajedništva među svim građanima BiH. U projektu učestvuje 20 mladih osoba iz cijele Bosne i Hercegovine koji u periodu od 7 dana rade različite društveno korisne aktivnosti.
Ove godine projekat provode u Tuzli od 20. do 27. juna.
U sklopu projekta već su realizovane aktivnosti poput poklona zahvalnosti za vatrogasce, komunalce i radnike Hitne pomoći, a slijede Bazar zdravlja u Bingo centru  koji će nuditi besplatne preglede: kontrolu tjelesne težine, viscelarne masti, izračunavanje BMI, mjerenje krvnog pritiska, glukoze u krvi i drugo, čišnjenje izletišta Ilinčica, besplatno pranje automobila, humanitarne pakete za socijalno ugrožen porodice i mnoge druge aktivnosti. Takođe žele da pomognu starim osobama iz Tuzle u njihovom potrebama čišćenja garaža, košenja trave, unošenja drva i slično.
”Invazija ljubavi je projekat kojim želimo doprinijeti rušenju zidova među ljudima i pomoći u uspostavljanju ne samo tolerancije već istinskog zajedništva među ljudima koji žive u Bosni i Hercegovini. Dvadeset volontera iz cijele BiH je prvog dana akcije odnijelo poklone zahvalnosti vatrogascima, radnicima Hitne pomoći, Komunalne službe kao i tri policijske stanice u Tuzli. Nakon toga smo čistili zaprljane šajbe na automobilima i plaćali parking građanima. Kada je temperatura dostigla najviši podiok, na velikoj raskrsnici smo vozačima besplatno dijelili hladno piće. Popodne smo odnijeli humanitarne pakete u 6 socijalno ugroženih porodica”, navode iz organizacije ADRA BiH.

Vezane vijesti

TUZLA