13 C
Tuzla
23.02.2024.

(FOTO) Uspostavljeni čarter letovi za Antaliju: Na odmor otišlo 150 putnika

Nakon izolacije i izuzetno stresnog perioda vrijeme je za odmor – vođeno ovakvim stavom oko 150 građana zaputilo se prema mediteranskoj obali Turske. Nakon što su uspostavljeni čarter letovi za Antaliju, agencija Golden Tours je organizovala ovu turu, koja je samo uvod u ono što slijedi u narednom periodu.

”Dole će biti smješteni širom Antalije od Lare, Beleka, Alanje itd. svi po željama su dobili hotele kako su htjeli. Svakako pripremili smo sve putnike, svi hoteli su spremni i svi gosti. Obzirom da su sada letovi kod nas dva puta sedmično utorkom i petkom, naredni let je u petak. Putnici borave sedam, deset ili 14 noćenja i u skladu sa tim će se vraćati iz Antalije,” rekla je Alisa Hasić, iz Turističke agencije Golden Tours.

Zadovoljstvo zbog toga što se stanje normalizira nisu krili brojni putnici. Sada im je, kažu oni, važno samo da se kvalitetno odmore, dok u profesionalnu organizaciju cijelog puta ne sumnjaju.

 ”Meni je treći put da putujem za Antaliju, očekujem ako ne bude bolje, da bude kao i do sada jer je bilo predivno. Turci su napravili turizam da bude fenomenalan, ja sam prezadovoljan sa svim,” kaže jedan od putnika.

Iz Turističke agencije Golden Tours objašnjavaju da kod građana postoji strah od putovanja zbog pandemije korona virusa. No, uz pridržavanje svih mjera, redovne dezinfekcije hotela, držanja fizičke distance – prostora za strah nema. Toga su svjesni i putnici koji će posjetiti biser Mediterana. Antalija pruža mnogo više od prirodne ljepote vodopada i pješčanih plaža, objašnjavaju putnici koji su već bili u ovom gradu. Nakon prvog čarter leta očekuje se povećano interesovanje građana za ovu rutu, dok mogućnost ovakvog putovanja postoji i u narednim mjesecima.

 Naši letovi su do septembra, svaki utorak i petak za boravak od 7,10,14 noćenja, a cijene idu od 800, 900 KM pa na više sa letom i svim uključenim troškovima. Tako da evo pozivamo sve da se jave i da im mi napravimo dobar godišnji odmor,’‘ poručuje Alisa Hasić.

Putovanja obogaćuju čovjeka, smatraju naši sagovornici, koji su svjesni važnosti odgovornog ponašanja tokom epidemije korona virusa.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA