23.9 C
Tuzla
13.04.2024.

Grad Tuzla: Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava putem projekta „Siguran start“

Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu obavještava novoregistrovane samostalne djelatnosti i privredna društva da je dana 28.09.2020. godine,  na službenoj internet stranici Grada Tuzle, objavljen  Javni poziv za učešće u Programu raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2020. godinu, za podršku privatnih preduzeća i poduzetnika sa područja grada Tuzle, po projektu „Siguran start“.

Na Javni poziv se mogu prijaviti novoregistrovane samostalne djelatnosti u osnovnom zanimanju i privredna društva u privatnom vlasništvu, koji su u 2020. godini pokrenuli svoju djelatnost na području grada Tuzle. Putem ovog Javnog poziva dostupni su sljedeći oblici podrške:

-refundiranje/finansiranje troškova obaveznih doprinosa za PIO i zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za vlasnika novoregistrovane firme, za period od registracije firme pa do 31.12.2020. godine, a najviše u iznosu od 3.000,00 KM, ili

– sufinansiranje nabavke neophodne opreme i sredstava za rad registrovanog subjekta do 49% vrijednosti nabavljene opreme, a najviše do 3.000,00 KM (oprema mora biti nova, odnosno neupotrebljavana), ili

– sufinansiranje do 50% troškova zakupa poslovnog prostora u kojem subjekt obavlja registrovanu djelatnost, a najviše do 3.000,00 KM, ili

– sufinansiranje/finansiranje troškova poslovnih usluga (računovodstvenih, pravnih, usluga marketinga, informatičkih, finansijskih i sl.), u vrijednosti do 3.000,00 KM.

Jedan subjekat/aplikant može ostvariti pravo na novčanu podršku samo po jednom od gore navedenih oblika podrške.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava raspoloživih za raspodjelu, a najduže 30 dana od dana objave.

Tekst Javnog poziva, Prijavni obrazac i obrazac Izjave, mogu se preuzeti putem slijedećij linkova:

Javni poziv za učešće u Programu raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzla za 2020. godinu, namjenjenih za podršku privatnih preduzeća i poduzetnika sa područja grada Tuzle – Projekat: “Siguran start”

– Prijavni obrazac

– Obrazac izjave

Za dodatne informacije o načinu i postupku učešća u ovom Javnom pozivu, zainteresirani aplikanti mogu se obratiti u Službu za ekonomski razvoj, poduzetnmištvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/307-380.

Vezane vijesti

TUZLA