26.7 C
Tuzla
20.07.2024.

Gunaforeza – novi tretman na bazi kolagena u Specijalnoj bolnici Banja Koviljača

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaiju Banja Koviljača moguća je primjena nove procedure na bazi kolagena za tretmane bolnih predjela i estetske tretmane podmlađivanja – Gunaforeza.

Primjena Guna preparata na bazi kolagena je inovativna metoda liječenja različitih poremećaja koštano- zglobnog i mišićnog sistema nastalih kao posljedica starenja, degenerativnih promjena, prekomjerne fizičke aktivnosti ili traume odnosno povređivanja.

Ovi medicinski kokteli se takođe vrlo uspješno primjenjuju i za korekciju estetskih nedostataka, kolagen je protein mladosti ali bi posebno trebalo istaći njihovu ulogu u bioregenerativnoj terapiji bola.

Kolagen je protein koji čini 5 do 6 procenata ukupne tjelesne težine ljudskog organizma, najvećim dijelom izgrađuje ligamente, tetive, mišiće, kosti, hrskavice, kožu i ekstracelularni matriks odnosno međućelijsko vezivno tkivo. Lokalna nadoknada kolagena stimuliše i povećano stvaranje sopstvenog kolagena što dovodi do reparacije i remodeliranja narušene strukture vezivnog tkiva. Na taj način se smanjuje bol i poboljšava funkcija oboljelog ili povrijeđenog dijela tijela.

Kolagen se aplicira ili injekcionom tehnikom ubrizgavanja ili magnetoforezom.

Magnetoforeza je instrumentalna tehnika liječenja zasnovana na udruženom terapijskom efektu magnetnog polja i preparata kolagena. Podrazumijeva ubrzanu resorpciju aktivnog kolagena magnetnim poljem sa ekstremno niskom frekfencijom, manjom od 100 najčešće 50 Hz i niskim intenzitetom magnetne indukcije, manjim od 100 Gausa koje emituje aplikator.

Mogu se tretirati veće ili manje površine sa različitom dubinom prodiranja EM polja, do 30 mm. Iz tih razloga ovo je izuzetno zahvalna terapija u tretmanu bolnih stanja šaka i stopala ali i ramena, koljena, bolnih leđa, estetskih tretmana lica i celulitisa. Za liječenje se koristi 13 različitih kolagena sa posebnom namjenom po propisanim terapijskim protokolima. Terapija je bezbolna, apsolutno bezbijedna, u Italiji izuzetno popularna zbog vrlo povoljnih iskustava u kliničkoj praksi.

Opširnije možete pogledati u video prilogu.

Vezane vijesti

TUZLA