6.7 C
Tuzla
25.02.2024.

HDZ BiH Soli: Ako u SDP-u već zastupaju tezu poštivanja prava hrvatskog naroda, neka krenu od lokalnih zajednica

Pozivanje dužnosnika SDP u Tuzlanskom kantonu na poštivanje mišljenja Ustavnog suda, da je trenutačni sastav Vlade Tuzlanskog kantona  neustavan, licemjeran je potez i samo prividna zabrinutost za kršenje prava konstitutivnih naroda, stav je  Županijskog odbora HDZ BiH Soli.

Postupak dvostruke igre mogao se vidjeti i prilikom imenovanja novog ministra sigurnosti Selme Cikotića. Naime, zastupnica SDP BiH, Nada Mladina koja dolazi iz Tuzle, prema zvaničnom izvješću glasovala je za imenovanje novog ministra sigurnosti i to je bio odlučujući glas.

„Bilo bi dobro da tuzlanski esdepeovci pojasne što je bio predmet političke trgovine kada je zastupnica Nada Mladina glasovala ZA, a predsjednik SDP Nermin Nikšić bio PROTIV imenovanja Cikotića. Valjda su htjeli pokazati da tuzlanski ogranak SDP podržava politiku SDA kada predlaže za ministra sigurnosti osobu koja se dovodi u vezu sa ratnim zločinima nad Hrvatima u Bugojnu. Takav politički dogovor tuzlanskih esdepeovaca pokazuje da oni čvrsto stoje uz SDA i da je lažna briga koju iskazuju, zbog činjenice da u Vladi TK nema nitko od Hrvata“, istaknuo je Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli.

Predsjednik Nikolić još jednom je napomenuo da je Klub Hrvata u Skupštini TK, u kojoj sjede Vedrana Petrović (SDP) i Boris Krešić (DF), svjesno napravio proceduralnu pogrešku kako njihov zahtjev za ocjenom ustavnosti sastava Vlade TK ne bi bio dostavljen  Ustavnom sudu.

„U takvoj pravnoj lakrdiji i postupku sudjelovala je i zastupnica SDP-a gospođica Petrović. Također, podsjećamo da zastupnica Petrović nije ni bila na sjednici na kojoj je imenovana Vlada TK. Niti  jednom riječju se nije usprotivila takvom pravnom nasrtaju na prava jednog od konstitutivnih naroda. HDZ BIH je posredstvom Jelke Miličević, zamjenice premijera Vlade FBiH pokrenuo proces i uradio ono što su zastupnici u Skupštini TK Krešić i Petrović propustili“,  dodao je Nikolić.

U Županijskom odboru HDZ BiH Soli ističu, ako u SDP-u već zastupaju tezu poštivanja prava hrvatskog naroda, neka krenu od lokalnih zajednica gdje su gradonačelnici iz SDP-a i uvjere se na koji način se krše prava naroda. Nakon toga, mogu se uvjeriti da se isto događa i na županijskoj razini, u javnim ustanovama i poduzećima.

 

Vezane vijesti

TUZLA