HDZ BiH Soli: Dvostruka pravila i potezi zastupnika DF-a Borisa Krešića

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Jučerašnja događanja u Skupštini Tuzlanskog kantona nanovo su pokazala nedosljednost i dvostruke aršine pojedinih zastupnika, a naročito Borisa Krešića (DF), zastupnika u Skupštini i zastupnika u Klubu delegata hrvatskog naroda Parlamenta FBiH, saopćili su iz HDZ BiH Soli.

U Županijskom odboru HDZ BiH Soli smatraju da je zastupnik Krešić svojim potezom još jednom potvrdio svoju političku i pravnu blamažu, nedosljednost i nasmijao se u lice Hrvatima čiji je predstavnik u Klubu delegata hrvatskog naroda Parlamenta FBiH. ”Podsjećamo zastupnik Krešić podržao je imenovanje neustavne Vlade Tuzlanskog kantona, a onda zajedno sa predsjednikom Skupštine Žarkom Vujevićem napravio pravnu lakrdiju prilikom podnošenja i pokretanja vitalnog nacionalnog interesa. Sve to učinjeno je kako bi izbjegli da tako očigledna povreda Ustava i Zakona dođe pred Ustavni sud FBiH. Tada je kao „pravni stručnjak“ branio potez vladajućih i svoje stranke uvjeravajući javnost da ne treba biti nitko od Hrvata ministar u Vladi i da ima „dovoljno“ predstavnika hrvatskog naroda na drugim pozicijama! Tako neutemeljene stavove i pravne kvalifikacije potvrdio je i Ustavni sud FBiH koji je svojim mišljenjem jasno kazao da je Vlada TK neustavna.

Za razliku od postupka kojim već osamnaest mjeseci štiti neustavnu Vladu, na jučerašnjoj sjednici Skupštine TK, Boris Krešić (DF) je bez dvojbe podržao da se imenovanje rukovodstva Skupštine proglasi pitanjem od vitalnog nacionalnog interesa! Takvim potezom i dalje nastavlja štititi neustavnu Vladu u kojoj nema naroda kojem i sam pripada i na osnovu čega ostvaruje visoke benefite.

Također , ŽO HDZ BiH Soli poziva i tzv. multietničke stranke (SDP i Našu stranku) da prestanu sa neuvjerljivim trošenjem riječi i „krokodilskih suza“ kao svojevrsnim žaljenjem za prava hrvatskog naroda u tuzlanskoj regiji i činjenici da je na sceni neustavna Vlada TK.

Zbog cjelokupne političke situacije u Županijskom odboru pozivaju političke sudionike na razumijevanje prilika i jedan novi zaokret u djelovanju,” saopćili su iz HDZ BiH Soli.