5 C
Tuzla
27.02.2024.

Hemofarm povodom 61. rođendana: Investicije od 40 miliona eura u ovoj godini

Lider na farmaceutskom tržištu kompanija Hemofarm obilježila je 61 godinu uspješnog poslovanja i tom prilikom najavila ovogodišnje planove da u pogone, novu opremu i primjenu najnovijih standarda u ovoj industriji investira 40 miliona eura.

Od 2006. godine Hemofarm je dio Štada grupe, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi, koja je od tada do ove godine u modernizaciju njegovih pogona, opremu i nova postrojenja investirala oko 300 miliona eura. Novim ulaganjima od 40 miliona eura u ovoj godini, Štada i Hemofarm potvrđuju da je riječ o jednom od najvećih i najpostojanijih investitora na ovim prostorima i značajnom privrednom partneru koji donosi najnoviju tehnologiju, najviše standarde i dobru poslovnu praksu.

Ovogodišnji plan predviđa investicije u poslovanje Hemofarma u Srbiji (pogone u Vršcu i Šapcu) od oko 28 miliona eura, u Bosni i Hercegovini (Hemofarm Banjaluka) skoro 10 miliona, dok će u dalje unapređenje poslovanja kompanije u Crnoj Gori (Hemomont u Podgorici) biti uloženo 1,5 miliona eura. Investiciona podrška planirana je i za nabavku nove opreme za laboratoriju u Temišvaru koja posluje u okviru Hemofarm grupe, a služi za sertifikaciju lijekova koji se izvoze u zemlje EU.

Prema riječima generalnog direktora Hemofarma dr. Ronalda Zeligera, ova kompanija raste upravo zahvaljujući stalnom investiranju kao poslovnom modelu: „Hemofarm je veliki jer proizvodi lijekove za cijeli svijet, a rastao je i razvijao se upravo zahvaljujući redovnim investicijama, stalnim inovacijama u proizvodnji i neprekidnim ulaganjem u ljude i procese. Činjenica da smo dio jedinstvene Štade koja snažno istupa u polje inovacija u svim segmentima farmaceutskog razvoja, razlog je našeg uspjeha. Mi to vraćamo liderskom pozicijom na tržištu, rekordnom proizvodnjom u skladu sa principima održivog razvoja i maksimalnom količinom kvalitetnih lijekova koji su dostupni u apotekama na tri kontinenta. Koliko smo važan partner zemljama regiona dobro ilustruje situacija iz prošle godine kada smo na vrhuncu pandemije na djelu pokazali šta znači briga  o zdravlju ljudi kroz 24-časovnu proizvodnju, redovno snabdijevanje tržišta i pacijente koji su mogli da računaju na naše lijekove u svakom trenutku“.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA