11 C
Tuzla
23.02.2024.

Humanost na djelu: OneLife Rally i Hifa Petrol doniraju sredstva Udruženju “Srce za djecu”

OneLife Rally, poznati defile luksuznih automobila 30.6. po prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Zahvaljujući generalnom sponzoru, najinovativnijoj i najbržerastućoj  naftnoj kompaniji u BiH – Hifa Petrol, građani će moći uživati u ovom spektakularnom događaju. Uživanje u vožnji, krajoliku i gastronomskoj ponudi zemalja koje posjećuju samo je dio ove priče. OneLife Rally nije običan događaj i mnogo je više od luksuznog rallya – on je i humana misija koja prevazilazi regionalne granice.

Organizatori One Life Rallya su baš kao i njihov generalni sponzor, Hifa Petrol, izuzetno osjetljivi na socijalno ugrožene kategorije. Svake godine, na svom putovanju odaberu jednu zemlju u kojoj će lokalnoj organizaciji donirati novac. Tokom trajanja eventa organizira se dobrotvorna akcija i prikupljeni novac se donira. Ovaj put, predstavnici OneLife Rallya i Hifa Petrola odlučili su donaciju uručiti udruženju “Srce za djecu” u Sarajevu.

“ Veoma smo zahvalni OneLife Rally-u i kompaniji Hifa Petrol što su odabrali naše udruženje. Podrška nam je uvijek dobrodošla, a posebno je važna djeci kojoj je udruženje drugi dom. Čast nam je biti dijelom ovog velikog i humanog događaja” – kazao je Fikret Kubat, direktor udruženja.

Hifa Petrol, kompanija poznata po nesebičnom davanju najugroženijim, odazivu na velike humanitane događaje i OneLife Rally koji želi pozitivno utjecati na okruženje, još jednom su pokazali svoje veliko srce, ovaj put udruženju “Srce za djecu” u Sarajevu.

“ Nadamo se da će naša donacija biti od koristi udruženju, te našim malim herojima donijeti motivaciju, nadu, zdravlje i lijepu budućnost”, poručuju iz Hifa Petrola.

 

Vezane vijesti

TUZLA