18 C
Tuzla
13.06.2024.

Imamović posjetio Memorijalni centar Srebrenica i darovao knjige

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović posjetio Memorijalni centar Srebrenica i darovao knjige bibilioteci.

Imamović je imao priliku čuti više o novim razvojnim planovima Memorijalnog centra, te podijeliti i svoje utiske o prilikama za saradnju i nastavak povezivanja Tuzle i Srebrenice.

– Trebamo često posjećivati Srebrenicu, prije i ne samo 11. jula. Moramo sačuvati kulturu i znanje o tome šta se dogodila, a ovdje se dogodio genocid, najmračnija strana moderne svjetske historije. Jako je važna u tom kontekstu biblioteka. Pozivam sve koji mogu ojačati biblioteku svojim direktnim donacijama da to urade – poručio je Imamović.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić je kazao kako je Imamović veliki prijatelj Memorijalnog centra.

– Grad Tuzla je na njegovu inicijativu bila među prvima lokalnim zajednicama koje su izdvojile budžetsku podršku za Memorijalni centar i to nemali iznos od 50.000 KM – kazao je Suljagić.

Direktor Emir Suljagić i kustos Memorijalnog centra Azir Osmanović su upoznali Imamovića sa novim sadržajima Memorijalnog centra.

– Prikazali smo rezultate aktivnosti prikupljanja ličnih predmeta i digitalne izložbe Memorijalnog centra. Upoznali smo gradonačelnika sa radom biblioteke, a imao je priliku da vidi i izložbe “Exodus” našeg akademskog slikara Safeta Zeca. Izuzetno smo ponosni što možemo prikazati rezultate našeg rada i što su oni prepoznati i od visokih zvaničnika koji posjećuju našu instituciju – dodao je Osmanović, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Vezane vijesti

TUZLA