6.7 C
Tuzla
25.02.2024.

Informacije sa sinoćnjeg sastanka u GU Tuzla u vezi poplava

U Gradskoj upravi Tuzla sinoć u večernjim je satima održan sastanak na kojem su predstavnici službi i javnih preduzeća uključenih u saniranje posljedica poplave informisali gradonačelnika Jasmina Imamovića o urađenom u toku dana. Kako je istakao gradonačelnik Imamović:” Dosta je rađeno na otklanjanju prepreka u vodotocima da voda može da nastavi da teče. Tako da su svi putni pravci prohodni. Bilo je interventnih aktivnost i interventne sanacije na čišenju slivnika. Dosta se radilo u Solani, MZ Tušanj, Crvenim Njivama, te u Batvi u nekoliko kuća. Solina, Kula, Dragodol. U brđanima je makadamski put uništen, igralište u Solini je brzom intervencijom sanirano.

Također, odlučeno je da se radovi nastavljaju i danas i da će sva raspoloživa radna snaga i mašine i danas biti na terenu. Obići će se ugrožene lokacije , a među njima i Obodnica, istakao je gradonačelnik Jasmin Imamović. Radi se o problemu puta ispod Doma u Obodnici, te problem mosta kod odrona u obodnici. Ako se odron nastavi, bit će blokirana putna komunikacija na ovoj dionici puta. Zato će ekipa u sastavu građevinac, arhitetka, inženjer geodezije i danas posjetiti ovu okaciju kako bi se uspostavi plan, da se s mašinama nastavi rješavati ovaj problem.

Prema riječima Imamovića dosta posla će biti u naselju Mejdan u narednom periodu, a ukazao je i na problem JKP “Panonnika” Tuzla.Istakavši da se mora pomoći ovim javnim instituacijama Mejdanu i Panonici, kako bi se što prije vratili u stanje prije nevremena.

Vezane vijesti

TUZLA