Inzku uručen ”Ključ srca Bosne i Hercegovine”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Evropski pokret u BiH uručio je visokom predstavniku Valentinu Inzku posebno i specijalno priznanje “Ključ srca Bosne i Hercegovine”.

Na ovaj način, kako navode iz Evropskog pokreta u BiH, građanke i građani Bosne i Hercegovine na simboličan način su odali priznanje visokom predstavniku Inzku, “koji je gotovo dvanaest godina uspješno čuvao mir, stabilnost i u sklopu svojih ovlaštenja, dao značajan doprinos društvenom razvoju Bosne i Hercegovine”.

– Vrijeme je najbolji pokazatelj svačijeg rada i mi u Evropskom pokretu smo uvjereni da će, čak i oni koji danas kritikuju Inzka, prije svega domaći političari, vremenom morati shvatiti da nije uloga visokih predstavnika da grade državu i društveno uređenje – to je njihov posao. Oni su ti koji će, prije ili kasnije, zajedno za građankama i građanima, NVO i drugim društvenim faktorima, morati preuzeti odgovornost za našu i njihovu državu, koju će domaće snage morati učiniti funkcionalnom i dovoljno širokom za sve naše državljane – ističu iz Evropskog pokreta u BiH.

“Ključ srca Bosne i Hercegovine” se dodjeljuje samo osobama koje su svojim radom i zalaganjem zadužile BiH društvo, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

 

RTV Slon/Fena