-0 C
Tuzla
22.04.2024.

IOM usmjeren i na operativno jačanje Granične policije BiH

Granična policija Bosne i Hercegovine i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) surađuju od osnivanja te policijske agencije te je potpora IOM-a usmjerena od samog početka i na operativno jačanje GPBiH.

Istaknuto je to u srijedu na sastanku kojeg je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić održao s voditeljicom Misije IOM-a i Regionalnom koordinatoricom za zapadni Balkan Laurom Lungarotti i suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj situaciji s migrantskom krizom te je ravnatelj Galić istaknuo važnost i zahvalnost IOM-u na suradnji.

“Pripadnici GPBiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je jako važno da imamo dovoljno adekvatne opreme kako bi se učinkovitije zaštitila državna granica. Jasno je da imamo veliki problem s manjkom ljudskih i materijalno-tehničkih resursa, stoga ovim putem zahvaljujem Međunarodnoj organizaciji za migracije i šefici misije IOM-a u BiH na kontinuiranoj potpori i na tome što su prepoznali važnost jačanja kapaciteta Granične policije BiH, što su pokazali kroz dosadašnju suradnju”, rekao je ravnatelj Galić.

Na sastanku su dogovoreni daljnji modaliteti suradnje te aktivnosti koje će se provoditi u borbi protiv nezakonitih migracija, priopćila je Granična policija BiH.

Vezane vijesti

TUZLA