18 C
Tuzla
19.08.2022.

IZBORI 2022

Prema važećim propisima i zakonskoj regulativi koju propisuje Izborni zakon BiH, a provodi i nadzire Centralna izborna komisija BiH (CIK), te shodno propisima koje je usvojila Regulatorna agencija za komunikacije BiH  (RAK), striktno su definirani načini na koji mediji mogu izvještavati o aktivnostima političkih subjekata.

Shodno tome, uvažavajući pomenuta pravila o medijskom izvještavanju RTV Slon je uredio i svoj Pravilnik o izvještavanju o radu političkih subjekata.

U Pravilniku je navedeno (izvod):

  1. PREDIZBORNA KAMPANJA traje 30 dana prije dana izbora (02.09.2022. – 01.10.2022. u 07:00 sati). U ovom vremenu primjenjuju se pravila iz Izbornog zakona a to je da svaka stranka sedmično na raspolaganju ima 60 minuta medijskog oglašavanja (obavještenja, reklamni spotovi, izvještaji sa tribina i sl. po jednom političkom subjektu) u jednoj sedmici, po svakom mediju (radio, tv). Sva oglašavanja naplaćuju se prema važećem Cjenovniku RTV Slon, uz uplatu unaprijed i vođenje evidencije koja se sedmično šalje RAK-u.
  2. PERIOD OD RASPISIVANJA IZBORA DO IZBORNE KAMPANJE traje od dana raspisivanja izbora do 02.09.2022. U ovom periodu (maj – 02. septembar) ZABRANJENO je bilo kakvo plaćeno političko oglašavanje. Prema Članu 3. jedini izuzetak može biti plaćeno političko oglašavanje o održavanju internih skupova organa i statutarnih tijela političkih subjekata.

Zašto za promociju koristiti kanale RTV SLON?

RTV Slon medijska je kuća koja svoj sadržaj prvenstvo orijentira na lokalnu zajednicu i Tuzlanski kanton.

Zahvaljujući svom radu i prepoznatljivosti kao medij koji uvijek prezentira tačne i provjerene informacije, tokom dvodecenijske tradicije, stekli smo imidž i reputaciju objektivnog medija kojem se vjeruje. 

Upravo zahvaljujući našem stilu rada, našim nastojanjima da budemo prvi u informacijama utemeljenim na istini, danas imamo milionski auditorij, pa je naš TV program vidljiv diljem BiH zahvaljujući bogatoj mreži kablovskih operatera.

Ukoliko se odlučite za saradnju sa RTV Slon, uz klasični radio ili TV prilog, nudimo vam vidljivost i na svim drugim servisima i platformama koje koristimo, poput YouTube kanala, društvenih mreža Facebook-a  i Twitter-a, što u vrijeme brzih informacija, vaše sadržaje čini dostupnim na bilo kojem uređaju u bilo kojem trenutku, bilo kad i bilo gdje. Kao prilozi ovoj obavijesti dostavljamo Vam osnovne ponude za političko oglašavanje u programima RTV Slon, te na web stranici www.rtvslon.ba.

Također, želimo Vas obavijestiti da Vam možemo ponuditi i drugačije usluge poput izrade promo spotova ili produkcijskih usluga.

CJENOVNICI RTV SLON:

1. PRAĆENJE PREDIZBORNIH AKTIVNOSTI RADIO SLON
2. PRAĆENJE PREDIZBORNIH AKTIVNOSTI TV SLON
3. PRAĆENJE PREDIZBORNIH AKTIVNOSTI TV SLON INFO
4. Cjenovnik Radio Slon
5. Cjenovnik TV Slon

 

POSLJEDNJE DODANO