5 C
Tuzla
27.02.2024.

JKP Komunalac Tuzla: Svi resursi na raspolaganju Civilnoj zaštiti

JKP Komunalac Tuzla od jučer ima pojačane aktivnosti na terenu zbog olujnog nevremena koje je pogodilo grad. Pored poplavljenih objekata, evidentirana su i klizišta kao i oštećenja puteva usljed izlijevanja rijeka i nanosa veće količine zemlje i mulja.

Aktivnosti su se ogledale u pranju čišćenju otklanjanju mulja na određenim lokacijama, bilo je aktivosti na određenim saobraćajnicama gdje smo otklanjali posipni materijal koji se spustio na saobraćajnice, bilo je aktvnosti u MZ Solina, Dokanj, pratimo situaciju i sve resurse smo stavili na raspolaganje Gradskom štabu civilne zaštite, ističe Admir Bećirović, direktor JKP Komunalac Tuzla.

Česte kiše i loši vremenski uslovi otežavaju i održavanje zelenih površina u gradu.  JKP Komunalac Tuzla nedavno  je započelo  aktivnosti košenja i uređenja zelenila u Tuzli što obuhvata  površinu od oko 800 000 kvadrata.

Neke se lokacije rade mjesečno dva puta, neke više puta, uglavnom u toku sezone otprilike od aprila kad krenu pripreme pa do septembra obiđemo 4-6 puta lokacije u gradu, navodi Bećirović. 

Iz preduzeća navode da imaju dovoljno opreme i drugih resursa da odgovore svim redovnim i vanrednim zadacima koji se stave pred njih. Značajnu finansijsku pomoć u nabavci opreme ostvare kroz različite projkete prekogranične saradnje, ističe direktor. Uz pomoć jednog takvog projekta u procesu je nabavka mašine za sitnjenje otpada u vrijednosti od 450 000 eura.

 

Vezane vijesti

TUZLA