18 C
Tuzla
19.08.2022.

Jović i Gavrić respektuju Slobodu ali vjeruju u pobjedu

Nakon evropskih utakmica u prvoj utakmici u domaćem prvenstvu u nogometu, igrači FK Tuzla Cityja  će u nedjelju snage odmjeriti protiv nogometaša Slobode. Zbog renoviranja Gradskog stadiona Tušanj, utakmica će se igrati na gradskom stadionu u Banovićima.

„Utakmicu u nedjelju dočekujemo u dobrom raspoloženju, svi igrači su na raspolaganju i naše su ambicije da startamo sa tri  boda sigurno da neće biti nimalo lako“ rekao je Dragan Jović, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

Uoči gradskog derbija iz Stručnog štaba su se osvrnuli na igru FK Sloboda u prošlom kolu protiv ekipe Širokog Brijega u kojoj su gosti slavili rezultatom 2:0. Zbog prošlosezonske odlične igre  i ostvarenih rezultata, FK Tuzla City preuzeo je ulogu i favorita.

“Sloboda je jedna mlada ekipa koja puno trči i koja je odlična u posjedu lopte ii u tim tranzicijama iz kojiih su napravili niz opasnih situacija pred golomŠirokog Brijega  i na te stvari moramo obratiti pažnju. To je jedna  veliki komplmient za ljude da je Tuzla City favorit protiv Slobode i to sve govori o radu ljudi koji vode ovaj klub. Nemamo pritiska, tako da će ekipa ući maksimalno spremna u ovu utakmicu“  dodao je Jović.

U utakmicu protiv Slobode, igrači  FK Tuzla Cityja ulaze sa mnogo ambicija te su svjesni da je kvalitet na njihovoj strani. Svjesni  su i da kao pojedinci moraju doprinijeti dobroj igri  i prvim bodovima.

„Nije tajna da su nam visoke amibijcije i smatram da je dobar start veoma važan ukoliko želimo ispuniti amibicije. Naš protivnik je Sloboda, jedan od najvećih klubova sa sjajnom historijom ali smatram da je kvalitet na našoj strani i moramo to u nedjelju potvrditi.  Da bi to potvrdili svaki igrači mora ispuniti svoje zadaatke koje bude dobio od stručnog štaba“ zaključio je Nebojša Gavrić, igrač FK Tuzla City.

Utakmica četvrtog kola Premijer lige BiH između FK Tuzla City i FK Sloboda na rasporedu je od 17 sati.

 

POSLJEDNJE DODANO