23.9 C
Tuzla
13.04.2024.

Kadetska ženska fudbalska reprezentacija: Nedostajala su nam okupljanja i utakmice

Kadetska ženska selekcija boravi u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, gdje će u narednih nekoliko dana izabranice selektora Ilije Lucića odraditi šest treninga, uključujući i međusobnu utakmicu.

U petak, prije završetka ovog okupljanja, planirano je da se u saradnji sa Centrom za edukaciju NS/FS BiH obavi i antropološko testirane kadetkinja.

“Pozitivno sam iznenađen uvjetima u Trening centru i kako je sve lijepo ali funkcionalno pripremljeno, kaže selektor Lucić i nastavlja: juče nam je doktorica održala predavanje o Covid-u 19, poštovali smo procedure, imali maske, tako da je sve oranizirano na zavidnoj razini“.

Kad je riječ o formi igračica selektor Ilija Lucić ističe da i nije baš zadovoljan: „Duga stanka je ipak ostavila traga jer igračice nisu na razini na kojoj bi trebalo da budu. Sigurno će to pokazati i testiranje, jer bez obzira što smo bili u stalnom kontaktu i što su dobile upute, nedostajali su zajednički treninzi i utakmice. Bili smo zaista lijepo počeli, imali okupljanja, prijateljske utakmice, ambiciozan plan ali ova situacija nas je sve poremetila i sada nastojimo izvući ono najbolje što možemo“.

Vezane vijesti

TUZLA