15 C
Tuzla
23.02.2024.

Kalesija: Općinski načelnik upriličio bajramske prijeme

Načelnik Kalesije Sead Džafić upriličio je danas tradicionalne bajramske prijeme za glavnog imama Medžlisa IZ Kalesija Muharema ef. Mešanovića, predsjednika Medžlisa Ibrahima Aljića, načelnika PU Kalesija Fadila Šljivića, zamjenika komandira PS Kalesija Midhata Hamzića, direktore javnih ustanova i preduzeća, predsjednike i predstavnike boračkih organizacija i udruženja te predstavnike političkih partija i stranaka.

Mi nastavljamo sa našom tradicijom kada su u pitanju prijemi. To je prilika i da uz kahvu i baklavu razgovaramo o stanju u našoj lokalnoj zajednici, ali i da jedni druge saslušamo i pomognemo. Mi moramo pokazati svoje jedinstvo jer samo na taj način ćemo sačuvati domovinu BiH. Bez obzira na politička opredjeljenja kada je u pitanju država mi ne smijemo biti jedni protiv drugih, jer rezervnu domovinu Bošnjaci nemaju, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da će kao načelnik i kao privrednik uvijek pomagati sve ono što je dobro kako bi Kalesija išla naprijed i kako bi se o njoj pričale pozitivne priče.

Također je istakao da ne smijemo zaboraviti ni one koji su živote, dijelove tijela i zdravlje dali da bi mi mogli Bajram dočekati u slobodnoj BiH.

 

Vezane vijesti

TUZLA