Klub samostalnih vijećnika u GV Tuzla: Kultura sjećanja ili strategija zaborava?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Da se nikad nikom ne ponovi Srebrenica!
Opredjeljeni da sačuvamo tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata!
Podsjećamo, da nam se ne desi ponovo!

Udarni su pamfleti SDA, iza kojih jače i dostojanstvenije stoje Žene u crnom iz Srbije, nego Gradski odbor SDA Tuzla. Za Gradski odbor SDA Tuzla, to dođu kao izlizane predizborne fraze. Kako drugačije tumačiti odsustvo bilo kakve empatije? Rezignirani, ogorčeni, uvrijeđeni, nemamo izbora do da reagujemo.

Zar su lični animoziteti i frakcijske borbe iznad simbolike Srebrenice? Paradigme stradanja Bošnjaka Bosne i Hercegovine. Ni jedne jedine riječi na službenim stranicama Gradskog odbora SDA Tuzla. Zašto? U čije ime i po čijem nalogu? Nipodaštavanje članstva i iskrenih patriota BiH, diranje u nikad zarasle rane. Čovjece, tvoj narod. Stid nas je tvoje sramote.
Redale su se objave različitih političkih subjekata iz Grada, od lijevog do desnog spektra.
Sve u cilju KULTURE SJEĆANJA!

Sa niza stranica političkih subjekata, bjelina srebreničkih nišana opominjala je i podsjećala na genocid u Srebrenici. Samo ne i sa stranice Gradskog odbora SDA Tuzla. Sa pomenute, obasipani smo sponzorisanim objava o rušenju demokratije u Tuzli. Crno, da crnje ne može.
Nije problem, trebali ste reći da se pogura objava, učinili bismo to. Nema na stranici Gradskog odbora SDA Tuzla, ni Kapetana Hajre, ni Izeta Nanića, ni Mehdina Hodžića Crnog labuda.
Ali to je druga tema.

Zašto nam guraš pod tepih sjećanje na najveću tragediju Bošnjaka u proteklom ratu, a zasigurno i jednu od najvećih u 20. vijeku? Po čijem nalogu provodiš STRATEGIJU ZABORAVA? Da li te je to sujeta savladala ? Da li te je sramota još ono malo preostalog članstva u stranci, kojeg u dobrom dijelu čine preživjeli iz Podrinja? Ko si ti? Čiji si?

Današnji gaf sa izostankom čestitke povodom Kurban Bajrama nećemo ni komentarisati, valjda navikli, ni prošli put je nije bilo povodom Ramazanskog bajrama, na službenoj FB stranici. A kažu, ako nije objavljeno na društvenim mrežama, nije se ni desilo. Aktuelni predsjedniče (sa malim p), ako Bog da, ne još zadugo. Doćiće dan, amin Bože, kada će se stranka vratiti članovima i njima polagati račun. Pretužno je gledati objave lijevih, prokomunističkih stranaka kako potiču KULTURU SJEĆANJA, a ”najveća” stranka u Bošnjaka, u Gradu, ćuti o tome, pretužno. Ukazo se Radončić u Potočarima, ali ne i objava o Genocidu nad Bošnjacima Srebrenice na stranici Gradskog odbora SDA Tuzla.

Djelic časti, spasila je Organizacija žena SDA Tuzla svojim aktivnostima, ali ni njima nisi dao prostora na službenim stranicama Gradskog odbora. Bruka!

Ono sto je evidentno, sa službenih stranica Gradskog odbora, na sve načine pokušavaš penetrirati u članove KO SDA TK, valjda pokušavajuci zadobiti njihovu naklonost za novu ”kompezaciju”, ovo o čemu smo do sad pisali valjda nije bitno. Ali da ti otkrijemo tajnu, nećeš je dobiti. Vidjećeš. Takav, ni ne zaslužuješ. Ono što ti možemo obećati, iz kolektivne svijesti Bošnjaka nikad nećes izbrisati sjećanje na Genocid u Srebrenici.

”Po tebi se ništa neće zvati”.

Klub samostalnih vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla