10.5 C
Tuzla
01.03.2024.

Komemorativno obilježavanje 25. maja: Polaganje cvijeća na Aleji mladosti i Kapiji

Grad Tuzla danas organizuje komemorativno obilježavanje 25. maja, u znak sjećanja na žrtve zločina na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata.

Imajući u vidu da veliki broj građana i delegacija želi odati poštovanje žrtvama zločina na Kapiji i svim civilnim žrtvama rata, Organizacioni odbor obilježavanja 25. maja moli sve građane i delegacije da se prilikom dolaska na Aleju mladosti na Slanoj banji i na Kapiju pridržavaju svih propisanih mjera zaštite (fizička distanca, zaštitna maska i ograničen broj osoba u grupi).

KOMEMORATIVNO OBILJEŽAVANJE 25. MAJA, DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE ZLOČINA NA KAPIJI I SVE CIVILNE ŽRTVE RATA, ORGANIZOVAĆE SE PREMA SLIJEDEĆEM PROTOKOLU:

Roditelji ubijene mladosti, preživjele ranjene žrtve i njihove porodice, predstavnici Grada Tuzle i drugih nivoa vlasti, kao i druge zvanične delegacije, položiće vijence i odati poštovanje, uz pridržavanje mjera zaštite i ograničeni broj osoba u delegaciji, prema slijedećem rasporedu:

11.00 sati – Aleja mladosti (Slana banja)

12.00 sati – Kapija

20.55 sati – Oglašavanje sirena

Svi koji žele odati poštovanje žrtvama zločina na Kapiji i drugim civilnim žrtvama rata mogu to učiniti tokom cijelog dana, u periodu od 7.00 – 22.00 sati.

Vezane vijesti

TUZLA