15 C
Tuzla
24.02.2024.

Komisija podržala prijedlog budžeta BiH u drugom čitanju sa šest amandmana

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH podržala je Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu u drugom čitanju.

Prije glasanja o samom tekstu zakona, članovi komisije razmatrali su i usvojili šest amandmana koje su, podijeljene u dvije grupe, predložile delegatkinje Lidija Bradara i Marina Pendeš.

Za predložene amandmane kao i za sam tekst zakona glasale su tri članice komisije – Lidija Bradara, Marina Pendeš i Dušanka Majkić, dok su protiv bila dva člana komisije Denis Bećirović i Amir Fazlić.

Nakon održane sjednice Komisije, za 15.00 sati zakazana je i sjednica Doma naroda PSBiH na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu u drugom čitanju.

Ukoliko Dom usvoji budžet s amandmanima koje je usvojila Komisija za finansije i budžet morat će se formirati komisija za usaglašavanje teksta zakona s Predstavničkim domom koji je prošle sedmice usvojio predloženi budžet u drugačijem tekstu.

Vezane vijesti

TUZLA