15 C
Tuzla
02.06.2023.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda PSBiH podržala dopune Zakona o PDV-u

Na 23. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, i u identičnom tekstu kao i na Predstavničkom domu PSBiH, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Komisija je od Kolegija Doma naroda PSBiH zatražila produženje roka za dostavu izvještaja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama (P.Z.E.I.) u drugoj komisijskoj fazi, kojeg je po skraćenom postupku predložilo Vijeće ministara BiH. Komisija će se o ovom Prijedlogu zakona izjasniti nakon što Direkcija za evropske integracije dostavi mišljenje o predloženim amandmanima.

Komisija nije podržala principe Prijedloga zakona o dopuni Zakona o finansiranju institucija BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Radi odsustva predlagača, Komisija je za narednu sjednicu odgodila raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, u prvoj komisijskoj fazi, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije usvojili su, u dijelu nadležnosti Komisije za finansije i budžet, Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2020., i to za Ministarstvo finansija i trezora BiH, Agenciju za javne nabavke BiH i Upravu za indirektno oporezivanje BiH.

Komisija je usvojila i Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2022., kao i Program rada s godišnjim planom revizije Ureda za reviziju institucija BiH za 2022.

Usvojeni su i Izvještaj o radu Komisije za finansije i budžet Doma naroda za 2021., te Orijentacioni radni plan Komisije za finansije i budžet Doma naroda za 2022., saopćeno je iz PSBiH.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!