20 C
Tuzla
01.12.2023.

Krezo: Respektujemo Gruziju ali imamo svoje šanse

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nizozemskoj susretom drugog kola protiv Gruzije.

Reprezentativci BiH nakon poraza od Španije na startu prvenstva, večeras igraju protiv Gruzije koja je u prvom kolu iznenadila Azerbejdžan. U bh. timu su otimisti uoči ovog meča i nadaju se pozitivnom rezultatu koji bi ih ostavio u utrci za četvrtfinale, iako iskazuju respekt prema reprezentaciji Gruzije.

Selektor Ivo Krezo izjavio je da je zadovoljan radom ekipe nakon utakmice sa Španijom, koja im je, kako kaže, pokazala neke dobre, ali i loše strane koje će nastojati da isprave.

– Analizirali smo ekipu Gruzije i gledali smo njihov meč s Azerbejdžanom. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi. Nakon što su gubili 0:2, smogli su snage da preokrenu rezultat i dođu do pobjede. Mi ih respektujemo, ali imamo i mi svoje šanse u tom susretu. Svjesni smo važnosti utakmice i cilj nam je da ostanemo neporaženi kako bismo ostali u igri za plasman u četvrtfinale – izjavio je selektor bh. tima na službenoj pres-konferenciji.

Dodao je da su mu svi igrači na raspolaganju.

– Svaki dan se testiramo i na sreću svi smo negativni na virus korona. S te strane možemo biti zadovoljni i sretni smo da nemamo kadrovskih problema – istakao je Krezo.

Reprezentativac Srđan Ivanković je izjavio da su igrači imali dovoljno vremena da se odmore i spreme za meč sa Gruzijom.

– Španiju smo možda i previše respektovali, ali znamo gdje smo griješili i te stvari nam se neće ponoviti. Sad nas očekuje protivnik koji ima dobru i iskusnu ekipu, jaku na pivotskim pozicijama. Cilj nam je zaustaviti protok lopte do njihovog pivota Lisandra koji je najopasniji igrač u gruzijskom timu. S druge strane, povratkom golmana Darka Milanovića dobijamo novu dimenziju u igri. Možemo igrati sa „viškom“ što bi trebalo da nam omogući veći posjed lopte. Nadam se da ćemo biti rastrčani, da ćemo odigrati kvalitetan meč i doći do bodova – kazao je Ivanković.

Meč Gruzija – Bosna i Hercegovina igra se večeras od 17.30 sati u dvorani Martini Plaza u Groningenu.

RTV Slon/FENA

Vezane vijesti

TUZLA