29 C
Tuzla
18.06.2024.

Uprava policije MUP-a TK: Pronađeno 9 kg droge, uhapšena jedna osoba

U nastavku planskih aktivnosti, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su tokom jučerašnjeg i današnjeg dana pronašli i oduzeli više kilograma droge, te su uhapsili jednu osobu.

“Policijski službenici  Uprave policije MUP TK-a su u okviru  redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u nastavku planskih aktivnosti ( koje su nedavno rezultirale oduzimanjem veće količine opojnih droga kada je u Gračanici oduzeto 70 kg a u Tuzli 10 kg opojne droge),  su tokom 24. i 25.04.2024.godine, postupajući po naredbama nadležnih sudova a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona izvršili pretresanje nekoliko stambenih i drugih objekata, vozila i lica  na više lokacija Tuzlanskog kantona (Tuzla, Gračanica, Lukavac i Srebrenik),

Izvršenim pretresanjem pmv BMW X5, kojeg koristi lice A.H. (1988) iz Živinica, a koje je izvršeno po naredbi za pretresanje Općinskog suda u Lukavcu, u vozilu su  pronađeni i privremeno oduzeti: mobilni telefon marke Iphone, novac u različitim valutama i apoenima u iznosu 100 Eura i 720 KM, 9 (devet) većih pakovanja od pvc folije u kojima se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, ukupne težine oko 9kg. Vozilo BMW X5 je takođe oduzeto.

Pretresanjem ostalih objekata i lica, pored navedenog, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi naredbama i to: 16 manjih pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage, pakovanje od pvc folije sa sadržajem biljne materije , drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Licu  A.H. je 25.04.2024.godine oduzeta sloboda po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238 KZ F BiH – Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te će isti  nakon kriminalističke obrade, u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Vezane vijesti

TUZLA