11 C
Tuzla
23.02.2024.

Ljetna šema TV Slon: Prisjetite se najzanimljivijih priča, a donosimo i nove sadržaje

Od 1. juna u programu Televizije Slon počela je ljetna šema emitovanja programa. Neke od emisija prestale su sa emitovanjem do jeseni.

Iako su neke emisije od ove sedmice prestale sa emitovanjem novog sadržaja, gledaoci će imati priliku prisjetiti se najzanimljivijih detalja iz sezone, koja je iza nas. Tako ćemo se kroz emisiju Zdravlje ponedjeljkom prisjetiti najvažnijih savjeta iz ove oblasti, pogledati šta su to ljekari govorili o korona virusu, šta su nam preporučili, te ćete imati priliku i čuti posljednje savjete kako ublažiti post kovid sindrom. Emisija Šećernica, najstarija u programu naše kuće, donijela je pregršt tema i u posljednjoj sezoni. Predstavili smo vam interesante ljude, sa još interesantnijim hobijima i pričama. Nije im bilo mrsko govoriti o svom životu, radu i interesovanjima. Ako ste zaboravili kako se neko jelo priprema, a mogli ste ga vidjeti upravo u Šećernici, evo prilike da se podsjetite, u već uobičajenom terminu subotom.

Za mlađe generacije nedjelja veče je rezervisana za emisiju Oni motivišu. Imali ste priliku upoznati mlade, sposobne, simpatične i radoholične ljude. Jedni se bave humanitarnim radom, drugi muzikom, treći sportom i tako redom. Ali svi su aktivisti i žele da podstaknu druge da se trude, rade i zalažu. Sjajne motivacione priče i dalje će vam vraćati vjeru u bolje sutra.

Četvrtkom se opuštamo uz emisiju Iz ženskog ugla. Glumci, pjevači, jutjuberi, influenseri, sportisti… samo su dio profesija kojima se bave gosti ove emisije. Pričaju o svom radu, aktivnostima, kako se provode, odijevaju, kako se opuštaju, gdje putuju. Nerijetko i zapjevaju. Upravo toga ćemo se prisjetiti kroz Ljetnu šemu kada je u pitanju ova emisija.

Ostale emisije iz našeg programa sa novim gostima i pričama emitujemo i tokom ljeta. Kroz Sredinom sedmice donosimo vam provjerene, aktuelne teme. Od politike do sporta, direktno i otvoreno. Emisija je na programu srijedom.

Sve emisije se emituju od 21:10 sati.

Dnevnik naše medijske kuće ”Crno i bijelo” i u Ljetnoj šemi gledatelji imaju priliku pogledati u ustaljenom terminu svaki radni dan i subotom u 18:30 sati. A Ljetna šema donijela nam je i ekransko osvježenje. Naš urednički tim centralne informativne emisije ”Crno i bijelo”  pojačan je novim licima televizije, pa će vam tako najnovije dnevne vijesti, između ostalog,  uređivati i prezentirati kolega Ramo Tučić i kolegica Alma Šahović koju ste imali priliku gledati u sinoćnjem dnevniku.

A kako bi odgovorili svim vašim potrebama i željama i naš YouTube kanal ponudio je nove sadržaje. Kao svojevrstan uvod u  Ljetnu šemu na našem Youtube kanalu prije mjesec dana startali smo sa emitovanjem podkasta o Tuzli, pa posjetitelji našeg kanala na ovoj platformi svake sedmice petkom od 15 sati imaju priliku vidjeti novu priču o Tuzli iz sasvim drugog ugla. Kakva je ona bila prije 50 godina, gdje se izlazilo, šta se radilo, kako je izgledala neka ulica ili sokak, sve su to pitanja o kojima pričamo sa našim sagovornicima o okivru podcasta ”Tuzla calling”.

Pored Podkasta, tokom ljeta pripremat ćemo druge sadržaje, za koje vjerujemo da će se vama, gledateljima dopasti. Stoga budite uz nas i dalje, a mi ćemo ljetni period iskoristiti za odmor i pripremu onoga što ćemo vam ponuditi tokom jeseni, a to su novi sadržaji, još interesantnije priče i puno drugih iznenađenja čija priprema za realizaciju ulazi u svoje posljednje faze. Na vašu i našu radost!

Vezane vijesti

TUZLA