11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

Lojo: Igračice će se boriti za svaku loptu u svakoj utakmici

Imamo snažan tim, igramo dugo zajedno i mislim da možemo ravnopravno igrati protiv svake reprezentacije na Eurobasketu, izjavio je selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo na pres-konferenciji uoči prve utakmice Evropskog prvenstva protiv Belgije.

Reprezentacija BiH je plasman na EP izborila nakon 22 godine, a Lojo ističe da su sretni zbog toga i da je ova generacija zaslužila učešće na smotri najboljih evropskih ekipa.

– Spremni smo i daćemo sve da prođemo u drugi krug, iako je grupa teška, posebno jer igramo prvu tekmu protiv Belgije koja je favorit ne samo u grupi nego ukupno na Eurobasketu. No, imamo jak tim, igrali smo dugo zajedno i ove igračice će se boriti za svaku loptu u svakoj utakmici – naglasio je selektor bh. tima.

 

Najbolja igračica u bh. reprezentaciji Jonquel Jones priključila se ekipi tek na kraju priprema, ali Lojo smatra da to neće biti veliki problem.

– Ona je igrala šest utakmica u kvalifikacijama i poznaje tim a i igračice nju poznaju. Brzo će se uklopiti i mislim da neće biti problema – dodao je.

Kapiten bh. tima Milica Deura ističe da u prvom kolu igraju protiv favorita, ali da su u kvalifikacijama pokazale da mogu parirati svim protivnicima.

– Plasman na EP je kruna karijere za svakog igrača. Respektujemo sve ekipe ali se nikoga ne bojimo. Nadam se barem jednoj pobjedi i plasmanu u drugi krug – naglasila je Deura.

Reprezentacija BiH Evropsko prvenstvo otvara u četvrtak susretom sa selekcijom Belgije u 15 sati. Dan kasnije sastaje se s Turskom, a u nedjelju sa Slovenijom. Susreti u ovoj grupi igraju se u Strasbourgu.

Vezane vijesti

TUZLA