1.7 C
Tuzla
23.04.2024.

Marš mira ove godine neće krenuti iz Nezuka, već sa Crnog Vrha

Planirana aktivnost u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine pod nazivom „Okupljanje preživjelih veterana bivše 28. Divizije Armije Republike BiH“ koja je trebala da se održi dana (07.07.2020. godine), sa početkom u 18 sati u Nezuku u općini Sapna se OTKAZUJE. Razlog zbog kojeg se neće održati navedena aktivnost je zbog situacije u mjestu Nezuk izazvane pandemijom korona virusa. Nažalost, stanovnici ovog naselja se nalaze u teškoj situaciji zbog virusa korona, te je Organizaconi odbor prinuđen da otkaže navedenu aktivnost.

Obavještavamo javnost, medije i učesnike  da ”Marš mira 2020” NEĆE sutra krenuti iz Nezuka. Polazak učesnika Marša mira će biti organizovan sutra (8. jula 2020.) sa Crnog vrha u 9 sati, navode iz Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici.

Kamp u Liplju će biti formiran, tako da svi oni koji su ranije planirali da idu u Nezuk, preporučujemo da idu u kamp u naselju Liplje.

”Kao preživjeli, i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine, molim nadležne instance da pomognu stanovnicima Nezuka kojima je pandemija korona virusa uzrokovala probleme. Nezuk je mjesto gdje su preživjeli iz puta smrti ugledali svjetlo i osjetili slobodu u julu 1995. godine. Stanovnici Nezuka svih ovih godina su pružali nesebičnu pomoć učesnicima Marša mira, zbog toga im se zahvaljujemo”, poručio je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.

Vezane vijesti

TUZLA