15.5 C
Tuzla
19.05.2024.

Mirnes Ajanović: Skandalozno je širenje tvrdnje da se ništa ne može učiniti povodom ublažavanja šteta usljed padavina

Skandalozno je širenje tvrdnje da se ništa ne može učiniti povodom ublažavanja šteta koje sve češće nastaju usljed padavina u Tuzli, a još skandaloznija je namjera administracije Jasmina Imamovića da i zvanično ne poduzima ništa po pitanju rješavanja ovog problema, ističe predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

”Tvrdnje administracije Jasmina Imamovića koje se javnosti plasiraju putem njegovog avatara Slavka Stjepića, da se građani Tuzle zbog jače kiše moraju navikavati na štete koje će postati svakodnevnica, krajnje su ponižavanje Tuzle i njenih građana, a posebno u okolnostima kada je Gradsko vijeća Tuzla još 2014. godine donijelo set zaključaka kojima se nalaže Imamoviću i nadležnim službama da provedu mjere definisane u cilju zaštite imovine građana. Neoprostivo je Imamovićevo ignorisanje zaključaka Gradskog vijeća i interesa građana, te nastupanje u medijima kroz svog avatara Slavka Stjepića ne nudeći rješenje za zaštitu građana koji trpe ogromne materijalne i finansijske gubitke, osim sugestije da se prilikom kiša na buduće štete zbog katastrofalnih kanalizacionih i oborinskih odvoda građani jednostavno naviknu.

Jasmin Imamović sa podanicima iz Gradske uprave mora hitno početi primjenjivati mjere definisane od strane Gradskog Vijeća Tuzla, inače će zajedno sa avatarima kroz koje istresa frustracije prema vlastitim građanima – biti odgovoran za sve buduće štete nanesene građanima Tuzle zbog prirodnih nepogoda, te na narednim izborima od strane građana, zajedno sa SDP-om, biti pušten niz vodu,” upozorava Mirnes Ajanović.

Vezane vijesti

TUZLA