15 C
Tuzla
02.06.2023.

Mirsad Hadžikadić : Jednosmjerna kartan onima koji su prijetnja miru u BiH

“Pilatovskim” pranjem krvavih ruku, Ruska Federacija putem svog diplomatskog predstavnika u BiH, pokušava izmijeniti teze i Zapadu imputirati krivnju za potencijalnu destabilizaciju prilika u BiH.

Iako je, što je opšte poznato, glavni destabilizator prilika u BiH “moskovsko lutkarsko pozorište” koje putem konca upravlja “političkim lutkama” u BiH i na taj način stvara destrukciju i nestabilnost u BiH.

Milorad Dodik, glavni “lutak” o moskovskom koncu, zaigrao je igru bez granica i prešao tanku crvenu liniju Međunarodne zajednice, koja je neprepoznatljivo tolerantna i koja je morala i ranije reagovati.

Pozivam Međunarodnu zajednicu i NATO pakt da stabilizuju prilike u BiH i očuvaju mir, a probosanske političke snage na odlučnost u borbi protiv retrogradnih utjecaja i politika koje igraju po diktatu vanjskih utjecaja.

I da, ako Međunarodna zajednica na bilo koji način pokuša da nađe kompromis sa “lutkama”, ishod je jasan, jer je Ukrajina ogolila namjere upravitelja “moskovskog lutkarskog pozorišta”.

Vrijeme je da bosanskohercegovačka politika pokloni jednosmjernu kartu onima koji prijete i unose nemir u našu zemlju.

До свидания.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!