2.8 C
Tuzla
18.04.2024.

Mladi iz Srebrenika uspješno sproveli akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Pod sloganom “Daruj krv, budi njihov heroj” a u povodu Zlatnog septembra, mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, danas je u Srebreniku organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Vrijeme provedeno u čekanju vrećice krvi, za koju znate da bukvalno znači život je jedna od najvećih agonija tokom liječenja. Kako su upravo djeca oboljela od raka vrlo često u potrebi za transfuzijom krvi, mladi iz pokreta “Zajedno za bolji Srebrenik” odlučili su pokrenuti pomenutu akciju, kojoj se odazvalo preko 60 osoba, rekla nam je Mirha Hodžić.

Djeca oboljela od raka su jedna od grupa kojima je krv svakodnevno potrebna kako bi mogli uspješno završiti svoje intenzivno bolničko liječenje. Oni jesu istinski heroji, ali im je potrebno da imaju i oni svoje sopstvene heroje koji će ih spasiti. Upravo zbog toga je i slogan ove akcije bio “Daruj krv, budi njihov heroj!”.

Mladi iz Srebrenika nastavljaju sa sličnim aktivnostima a svima koji su učestvovali u današnjoj akciji se iskreno i od srca zahvaljuju, uz napomenu da i vi možete pozlatiti ovaj septembar tako što ćete pozvati broj 17010 i donirati 2KM za djecu oboljelu i liječenu od raka ili kupovinom zaštitne maske “Budi zlatan” čija je cijena 5KM a kompletan iznos od prodatih maski ide za podršku djeci oboljeloj od raka širom BiH.

Vezane vijesti

TUZLA