11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

Mobilne kućice na korištenje poduzetnicima i obrtnicima

Grad Tuzla, putem Turističke zajednice, dodjeljuje mobilne kućice na korištenje poduzetnicima i obrtnicima sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Grad Tuzla je  u okviru Sporazuma sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP), a koji se realizuje u okviru „Projekta općinskog, okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG)“, nabavio 20 novih mobilnih kućica. Mobilne kućice će, u okviru podrške i pomoći sektoru poduzetništva i obrtana teritoriji grada Tuzle, sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica na poslovanje izazvanih virusom Covid-19,  u periodu od 21.12.2020.godine do 08.01.2021.godine, biti dodijeljene na korištenje bez naknade registrovanim samostalnim djelatnostima u osnovnom zanimanju iz oblasti poduzetništva, poljoprivrede, ugostiteljstva i dr.

Mobilne kućice se dodjeljuju putem Javnogpoziva, koji provodi Turistička zajednica grada Tuzle, u saradnji sa Udruženjem obrtnika grada Tuzle. Javnim pozivom se prikupljaju prijave registrovanih samostalnih djelatnosti u osnovnom zanimanju iz oblasti poduzetništva, poljoprivrede, ugostiteljstva. Besplatno korištenje podrazumijeva da korisnici kućica neće snositi troškove zauzimanja javne površine, električne energije, čuvanja i osiguranja kućica i drugih troškova koji mogu nastati u vezi sa korištenjem kućica.

Korisnici, kojima bude dodijeljena mobilna kućica, kao i posjetioci, dužni su poštovati sve mjere nadležnih organa (Federalni i kantonalni krizni štabovi, zavodi za javno zdravstvo, Ministarstvo zdravstva TK), a koje se odnose na održavanje fizičke distance, obavezno nošenje maski,ograničavanje javnog okupljanja prema uputama nadležnih organa. U tu svrhu, organizatori su pripremili Pravila korištenja mobilnih kućica, koja su objavljena uz Javni poziv i svi prijavljeni su dužni potpisati izjavu o poštovanju propisanih higijensko-epidemioloških mjera i odredaba Pravila.O poštovanju propisanih mjera, kako u kućicama, tako i izvan njih, će se starati i redarska služba.

Kompletan tekst Javnog poziva, sa pripadajućim prilozima, može se preuzeti na web stranici Turističke zajednice grada Tuzle – https://tztz.ba/ba/javni-pozivi/ i web stranici Udruženja obrtnika grada Tuzla – www.sp.ba.

Javni poziv ostaje otvoren do četvrtka, 17.12.2020. godine do 16:00 sati.

Vezane vijesti

TUZLA