22 C
Tuzla
23.05.2022.

Na Kampusu Univerziteta u Tuzli otvoren Laboratorijski kompleks Mašinskog fakulteta

Studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli od danas će imati bolje uslove za odvijanje praktične nastave. Na Kampusu tuzlanskog Univerziteta otvoren je Laboratorijski kompleks gdje je smještena oprema za praktičnu primjenu onoga što studenti uče na fakultetu. Sredstava su prikupljena iz projekata na koje su aplicirali, čime je omogućeno  40-50 hiljada KM. Pored toga imali su i druge donacije u vidu opreme a uložena su i vlastita sredstava svakog od nastavnika i asistenata ovog fakulteta.

Mi smo s ovim prostorom povećali kapacitete gdje ćemo imati smještaj laboratorijske opreme sa najvišim tehnologijama tako da ćemo omogućiti i transfer znanja prema našim studentima na najvišem nivou. Studenti su sami vidjeli da se za ovo vrijedi zalagati i da budućnost našeg fakulteta zavisi i od studenata. Mi nastavnici i saradnici podržavamo naše studente i od njih stvaramo jedan kvaliettan respektabilan kadar koji u tehničkoj praksi postiže izuzetne rezultate.“, kazao je dekan Mašinskog fakulteta, dr.sc. Denijal Sprečić.

Uređenjem ovog Kompleksa najviše su zadovoljni studenti. Kažu da su i oni dobrovoljno odvajali svoje vrijeme da bi sebi obezbijedili bolje uslove za učenje i rad.

“Nama studentima ovaj prostor jako puno znači. Ja se nadam da ćemo mi u budućnosti pokazati kako smo mi studenti itekako spremni za vannastavne aktivnosti i da naučno-istraživački rad na našem Univerzitetu nije tek apstraktan pojam.”, poručio je Ajdin Brigić, student treće godine Mašinskog fakulteta.

Uređenje ovog Kompleksa je trajalo više od godinu dana. Nastavno osoblje ističe da nastavljaju sa aktivnostima  kako bi nastava na fakultetu bila na visokom nivou.

U galeriji pogledajte kako izgleda unutrašnjost Kompleksa.

 

 

 

POSLJEDNJE DODANO