15 C
Tuzla
07.06.2023.

Na Trgu slobode održano tradicionalno Božićno druženje

Žene, članice Aktiva „Husino“ danas su nastavile proslavljati najveći katolički blagdan Božić, ali ovaj put sa svojim sugrađanima. Na Trgu slobode u Tuzli su postavile štand na kojem su bili izloženi božićni kolačići i rukotvorine koje ove žene proizvode. Građani koji su bili u šetnji, mogli su degustirati kolače ili popiti vruć čaj, ali i kupiti neke od ovih proizvoda.

Super su svi kolači. Svi mi se sviđaju, ali najviše breskvice, kajmačari, gibanica, sve je super. I kupila sam svašta, svakakvih proizvoda“, kazala nam je jedna od građanki Tuzle.

Breskvica mi je najljepša od ovih suhih kolača, ali i ostali su zaista, sve je lijepo“, rekla je građanka Tuzle.

Osim kolača, građani su mogli kupiti i suvenire koje izrađuju vrijedne ruke članica Udruge „Srce Husina“. Svoje mjesto na ovom štandu našli su i ručno rađeni patuljci, koje izrađuje Nevenka Babić, članica Aktiva žena.

Pravim patuljke koji su već poznati i koji se zaista traže, radim sve druge ručne radove, radimo kolače naše koji zaista idu, bavimo se slikarstvom. Održavamo tradiciju, predstavljamo sve ono što su naše mame i bake radile, pokušavamo to da oživimo“, kazala je Nevenka Babić, članica Aktiva žena „Husino“

Imamo svoje radionice gdje se okupljamo svakog ponedjeljka na Husinu, napravimo sebi plan šta ćemo praviti sebi taj dan na radionici i napravimo sebi ugođaj i druženje“, kazala je Dana Miljanović, predsjednica Aktiva žena Husino.

Današnje druženje na Trgu slobode, povodom Božića, uveličali su članovi UKUD „Bosna“ Tuzla koji su priredili kulturno-umjetnički program.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!