15 C
Tuzla
23.02.2024.

Na Vlašiću počele pripreme Zmajeva za nastup na Eurobasketu

Pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na predstojećem Eurobasketu počele su današnjim okupljanjem na Vlašiću, gdje će naš nacionalni tim boraviti do 3. avgusta.

Selektor Adis Bećiragić na večerašnjem treningu imat će na raspolaganju sljedeće igrače: Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Gegić, Edin Atić, Džanan Musa, Ajdin Penava, Haris Delalić, Đorđe Topolović, Kenan Kamenjaš, Rijad Avdić i Aleksandar Lazić.

Pred nama je dosta posla, ali i dovoljno vremena da se na pravi način pripremimo za Evropsko prvenstvo. Većina igrača je sada tu, sutra će nam se priključiti Sani Čampara, Adin Vrabac i Ismet Sejfić, a u ponedjeljak John Roberson. Jusufa Nurkića očekujemo 4. avgusta, kada ekipa pripreme nastavlja u Sarajevu. Dakle, trebali bismo biti kompletni do odlaska na turnir u Estoniju 11. avgusta”, istakao je Bećiragić te dodao:

Što se tiče Garze i Alibegovića, niko sretniji od nas u stručnom štabu da možemo računati na njih. Nažalost, oni imaju status naturalizovanih stranaca, a ispunili smo taj limit, jer u ekipi već imamo jednog bitnog igrača sa ‘zvjezdicom’, Robersona. Oni su u razgovoru sa mnom sami konstatovali da je John trenutno ekipi potrebniji na poziciji playmakera i pokazali razumijevanje, a svakako da su se stavili na raspolaganje za buduće akcije reprezentacije”, kaže selektor Zmajeva.

Podsjetimo, Eurobasket se održava od 1. do 18. septembra u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj Republici. Naša reprezentacija se nalazi u grupi B sa selekcijama Francuske, Litvanije, Slovenije, Njemačke i Mađarske.

 

Vezane vijesti

TUZLA