7.8 C
Tuzla
28.11.2023.

Načelnik Kalesije odobrio 19.908 KM za MZ Prnjavor

Načelnik Kalesije Sead Džafić potpisao je ugovor sa jednom firomom iz Teočaka vrijedan 19.908 KM, a radi se o ugovoru o izgradnji gornjeg stropa igrališta u MZ Prnjavor.

U više navrata mještani ovog naselja su iskazali želju da imaju uređen sportski poligon, zašto smo mi i izdvojili novčana sredstva. Pored naših sredstava koja će biti uložena u sportsko igralište i sami mještani i džematlije Prnjavora su vlastitim sredstvima uzeli učešće s obzirom da je projekat veliki, a tiče se uređenja i pristupnog puta kao i izgradnja parkinga, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Inače, Općina Kalesija i načelnik Sead Džafić su u proteklom periodu u ovom MZ izdvojili sredstva za uređenje i sanaciju Doma kulture, izgradnju spomen obilježja, adaptaciju mjesne džamije, uređenje šehidskih nišana, rekonstrukciju i projektovanje vodovodne mreže, kao i mnoge druge infrastrukturne projekte.

Drago mi je da će radovi na izgradnji ovog stadiona teći ubrzano i da ćemo sve završiti u narednih nekoliko sedmica kako bi to predali mještanima i mladima ovoga naselja na korištenje, rekao je Džafić prilikom potpisivanja ugovora.

Vezane vijesti

TUZLA