19 C
Tuzla
26.02.2024.

Načelnik Kalesije posjetio novoizabranog glavnog imama MIZ-a Kalesija

Općinski načelnik Sead Džafić posjetio je novoizabranog glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Kalesija Muharema ef. Mešanovića sa kojim je razgovarao o aktivnostima u džematima na području naše općine, ali i o planovima Medžlisa za naredni period.

Muharem ef. Mešanovića poznatijeg kao Vahidin upoznao sam u ratnim godinama i sarađivali smo kroz taj težak period, naša saradnja se nastavila kada je gradio i pokretao aktivnosti za izgradnju Mektebskog centra u Dubnici, ali i renoviranja džamije u Prnjavoru. Drago mi je da će naša saradnja biti nastavljena i kroz njegov novi angažman na mjestu glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Kalesija, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je efendiji Mešanoviću ujedno i čestitao uz riječi da će saradnja sada biti dosta korektnija i bolja u odnosu na dosadašnji period te da će iz budžeta Općine Kalesija biti povećana sredstva za rad džemata i pomoć samom Medžlisu islamske zajednice.

Ibrahim Aljić kao predsjednik MIZ-a Kalesija i efendija Muharem Mešanović su tim koji će sigurno pokrenuti mnoge projekte za dobrobit naših džematlija, zaključio je Džafić.

Hvala našem načelniku koji nas je posjetio, jer je riječ o insanu koji je prije svega dobar džematlija i humanista. U više navrata i privatno je pomagao rad našeg džemata a ne smijemo zaboraviti ni njegova izdvajanja za kupovinu zemljišta za mezarje Čaršijske džamije, te renoviranje Atik džamije u Raincima Donjim. Saradnja između nas i lokalne zajednice treba da postoji i da se ogleda u prije svega prijateljskoj osnovi, a siguran sam da će zajendičkih projekata biti i da će se uz Allahovu pomoć i završiti, kazao je Muharem efendija Mešanović.

Načelnik je prilikom posjete glavnom imamu Medžlisa uručio i poklon sliku Atik džamije koja je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine i Kalesije uz želju da iza njega, ali i iza načelnika ostanu dobra djela i građevine o kojima će se pričati.

Vezane vijesti

TUZLA