2.8 C
Tuzla
18.04.2024.

Načelnik Kalesije pružio podršku osnivanju airsoft kluba „Brotherhood“ Kalesija

Načelnik Kalesije Sead Džafić upriličio je prijem za članove novoosnovanog udruženja građana „Airsoft klub Brotherhood“ iz Kalesije, potpredsjednika Nermina Krupinca, sekretara Muamera Đedovića te Hasana Paščanovića člana navedenog udruženja.

Ovo je nešto novo na području naše općine i želja nam je da u saradnji sa Općinom Kalesija napravimo poligon gdje je sada izletište „Grabik“ koje bi mi održavali i napravili mjesto za druženje, kazao je Nermin Krupinac potpredsjednik „Airsoft kluba Brotherhood“.

On je istakao da je izletište „Grabik“ zapušteno i uništeno od strane neodgovornih pojedinaca te da im je želja da sa svojim udruženjem isto urede za boravak svih zaljubljenika u ovaj sport ali i prirodu.

Svako organizovanje mladih ljudi s ciljem druženja kao načelnik ću podržati. Posebno mi se sviđa ideja da izletište Grabik u Kalesiji Gornjoj damo mladima na korištenje kako bi ga uredili i čuvali za buduće generacije, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Također, općinski načelnik je članove Udruženja upoznao sa budžetskim stavkama na koje kao i svi ostali mogu konkurisati sa projektima, a obećao je i ličnu pomoć kako bi što više mladih osoba boravilo u prirodi, a manje u domovima za računarima i mobilnim telefonima.

Kao načelnik ću razgovarati sa vijećnicima u Općinskom vijeću Kalesija i ukoliko postoji zakonska osnova, mladima ćemo dati na korištenje izletište „Grabik“ uz uslov da isto bude mjesto za odmor svih građana Kalesije, istakao je načelnik Džafić.

Muamer Đedović sekretar Udruženja zahvalio se načelniku na prijemu istakavši da će za sve aktivnosti koje budu provodili upoznati lokalnu zajednicu, ali i pripadnike PS Kalesija s obzirom da će često biti organizirana druženja zaljubljenika u airsoft.

Vezane vijesti

TUZLA